Nytt år med meditation

Första dagen på resten av ett mer fokuserat liv

Det blev en trevlig nyårsafton och vi var hemma cirka 03.30, hehe… Har inte haft den svenska obligatoriska bakfyllan, men varit seg och utnyttjat att det är sista dagen innan jobbet börjar igen. Så jag har luffat runt i myskläder och inte gjort särskilt många knop. Kollat alla tre avsnitten av Jonas Gardells nya serie på SVT Play och kan varmt rekommendera den.

Obegripligt att prioritera bort meditation

Jag måste ju verkligen börja meditera igen på allvar, vilket jag märkte innan jul då koncentrationsförmågan (och allt annat mentalt med för den delen) var på noll. Inte för att man måste ta tag i sådana saker bara för att det är nytt år, men det råkar vara läge nu. Dessutom kommer början av året att vara enormt hektisk på jobbet, så det gäller att ta hand om sig.

Jag har ju till och med en meditationsapp i telefonen, som varje vardag 07.50 frågar mig om jag vill meditera via en avisering. Och jag bara klickar bort det. Prioriterar bort. Inte konstigt att hjärnan är stökig. Obegripligt med tanke på att jag vet hur stor skillnad det gör med regelbunden meditation.