Återhämtning och declutter

Utmattning, bakslag och snart semester

Jag har ju dessvärre fått ett ordentligt återfall i utmattning, vilket byggts upp och pågått under några år. Inte minst under pandemin. Under våren fick jag nog av att må dåligt och påbörjade någon slags förändringsprocess, först och främst på jobbet.

Som grädden på moset fick jag en hel del extra att göra på jobbet nu precis innan semestern, eftersom en kollega råkade ut för en olycka och blev sjukskriven. De extrauppgifterna har jag dock jobbat undan och jag hoppas VERKLIGEN att det inte dyker upp något oväntat sista två dagarna som kommer. Jag jobbar nämligen bara måndag och tisdag, sedan har jag semester i fyra veckor! I år kör jag en sån där variant med kortveckor nämligen, kortvecka nu och sedan en lagom mjukstart i augusti med tredagarsvecka.

Rensa ut mentalt och förenkla tillvaron

Hur jag mår nu? Njaa…det kommer nog ta tid det här. Jag hatar verkligen att jag får bakslag på bakslag så här, som jag egentligen haft sedan jag startade bloggen. Men det är som det är. Livet är mer komplicerat än att bara ”sätta gränser” och ”lyssna på kroppen”.

Det värsta är att man blir så depressiv, man är liksom så trött att man blir försvagad mentalt och orkar inte stå emot negativa tankar. Så går tiden och man snurrar in sig i det eviga negativa tugget, alltifrån dålig självkänsla till katastroftankar.

I mina bättre stunder så försöker jag att framför allt städa min mentala input, dvs vara noga med vad jag matar hjärnan med.

En annan viktig pusselbit är det som på engelska heter ”declutter”, jag vet inte ens om det finns något bra svenskt ord för det? Men rensa ut och förenkla, helt enkelt. Både mentalt, runt omkring mig och i mina dagliga rutiner.

Apropå mental input, i sommar ska jag läsa denna bok av Sandra Furulund: ”Prestera hållbart”. Känner att det är en titel som liksom talar till mig 😉 Jag återkommer med en recension!

Nu börjar nedräkning till ledighet hörni!