Rosenlund rosariet 13 juli

Trött hjärna får vila och reflektera

Nu är det semester hörni! Igår onsdag var första lediga dagen och det kändes som vanligt lite overkligt, men redan idag känns det helt naturligt 😀

Här har då verkligen inte gjorts många knop! Tränat lite, powernappat och igår kväll besökte vi Rosenlunds Rosarium där det nu blommar för fullt. Där får man verkligen vila hjärnan en stund! Hittade några blommor som jag tyckte var photogenique:

Vem vill jag vara – små förändringar för att hitta sig själv

Tänker mycket på vad jag matar min hjärna och själ med just nu. Det gör en otrolig skillnad för hur man tänker och upplever tillvaron, vem man blir. Jag tänker liksom – vem vill jag vara? Inte sådan jag varit senaste året/åren i alla fall. Det är möjligt att jag hållit en fasad utåt men inuti har det inte varit någon muntergök direkt.

Det bästa man kan göra för att hjälpa sig själv till en förändring är att göra små förändringar i sin vardag, ändra den mentala input man får till att börja med. Tänka till lite, är detta något som tillför mig något positivt? Ändra vilka man följer i sociala medier, hur ofta man läser nyheter och från vilken kanal, vilka böcker man läser eller lyssnar på. Menar inte att allt måste syfta till att man gör något ”nyttigt” utan det kan lika gärna vara något som får en att skratta och bara må bra också.

Ändra lite rutiner och tänka över vad som hjälper mig framåt, om det hjälper mig att bli den jag vill vara osv. Vare sig det handlar om att springa en runda eller att bara slappa för att man måste återhämta sig.

För mig har det enklaste sättet att jobba med visionen av vem jag vill vara, varit via en board på Pinterest. Andra kanske gillar att skriva ned sina mål eller liknande, jag har samlat inspiration på min ”Vision board”. Kanske något som kan inspirera någon annan av er därute?

https://www.pinterest.se/aldrigmerutmattad/vision-board/