Orsasjön semester 2022

Återhämtning är syftet med semester

Rubriken är kanske lite smådryg men meningen är väl ack så viktig att komma ihåg? Jag tänker att semestern är i första hand till för att vila och samla krafter för en längre arbetsperiod igen. Numera verkar man nästan tävla om hur mycket aktiviteter och resor man kan klämma in. Jag blir helt slut bara av att höra om vissa människors semestrar. Att ha massa bokade grejer får man ju nog av i vardagen?

Vad tänker ni om ovan?

Jag har förvisso varit iväg till Dalarna en vecka, det brukar vara ett av få semesterprojekt. Väl däruppe så är det ju väldigt lugnt och avkopplande. Promenader, någon dagsutflykt, grillning och allmänt slappande har stått på schemat.

Utvilad när jag vaknar (hyfsat)

Det var några dagar in på vistelsen där som jag vaknade en morgon och upptäckte att jag inte var så där äckeltrött som jag varit VARJE morgon senaste året (eller mer) och det även helger. Så som det varit ett bra tag nu så har jag inte blivit pigg oavsett hur mycket jag sovit. Bara väldigt seg, yr och nästan illamående vissa stunder. Men nu har jag börjat vakna och känna i kroppen att jag faktiskt är redo att gå upp. Jag trodde inte att det skulle gå så pass fort faktiskt!

Mentalt är dock en helt annan historia. Jag känner mig fullständigt tom, har svårt att hitta motivation till saker. Hoppas verkligen att detta kan förbättras innan det är dags att jobba igen…

Några bilder från min vistelse i Orsa: