Stress och negativa tankar

Städa sinnet mot stress och negativa tankar

Jag ser tillbaka på första halvåret och ser att jag inte riktigt följt de intentioner jag hade vid nyår. Jag har drivit mig själv hårt och inte tagit hand om mig. Det brukar sägas att man ska lyssna på kroppens signaler. Jag har inte känt några, alternativt så har jag inte tolkat dem som signaler eller tecken på stress. Who knows? Det är inte så lätt med de där ”signalerna” som folk tror, ofta känner man att något är fel först när det gått alltför långt.

Trötthet minskar motståndskraft mot negativt tänk

Senaste tiden har jag varit så pass trött mentalt att jag tänkt väldigt mycket negativt och varit bitter över olika saker. Det kommer liksom automatiskt när man inte riktigt orkar styra om tankarna till ett bättre håll. Har ni också känt så? Man tänker inte riktigt klart och då kopplas liksom bitterfittan på automatiskt. Varför kan det inte vara tvärtom?

Men jag har nu i alla fall börjat uppmärksamma det här vid många tillfällen och försökt fokusera på något annat. Jag stänger av och skyddar mig mot det som tar för mycket energi eller som gör mig arg. Jag städar ut. Jag sållar även i den yttre input jag får och försöker mata hjärnan med bra näring.

Sista veckan innan semestern

I morgon är det 1 juli och jag jobbar min sista vecka innan fyra veckors semester. Jag kommer att knyta ihop säcken efter denna vår för att göra en ”fräsch start” i augusti och jag kommer att undvika stress så gott jag kan. Hur fan gör man då, kanske du undrar. Well, jag har tur som är i en bransch där även omgivning och kunder drar ned sin aktivitet denna årstid. Dessutom försöker jag tänka klart och inte ta på mig andras stress och frustration, skilja mitt ansvar från deras.

Utöver detta så har min hjärna redan gått in i ”semestermood” så jag har ändå inte min fulla kapacitet att bidra med, känns det som 😉

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Aldrig mer utmattad (@aldrigmerutmattad)