Midsommar utan krav

Midsommaren 2019 – en utmattads bekännelser

Sommaren har sina fördelar, absolut. Man slipper klä på sig halva garderoben för att inte frysa ihjäl. Man kan gå obehindrat utan att halka och slå sönder sig. Det är ganska najs emellanåt.

Men sommaren för också med sig så mycket press. Och jag tror inte jag är ensam om det. Förr blev jag verkligen jättestressad av allt man förväntas göra, vara och uppleva. Bara en sådan sak som att man bara måste vara ute och sola om det var fint väder, vare sig man hade lust eller inte (jag tycker det är sjukt tråkigt att sola för övrigt).

Skulle man stanna inne och inte göra ”rätt” sommaraktiviteter så kommer ju känslan av FOMO – fear of missing out. Med sociala medier blir det inte direkt bättre, när alla verkar leva så ”perfekta” sommarliv.

Det som är skönt med att bli äldre är att man tack och lov får distans till den här typen av känslor och att man lärt sig att sociala medier inte visar hela sanningen om verkligheten.

Midsommar är höjden av sommarkrav

För att låta ännu lite bittrare tycker jag midsommar är lite överskattat. Om sommaren som helhet är full av outtalade krav, då är midsommar grädden på kravmoset. Jävlar vad man ska ha det kul och romantiskt ute i idyllisk natur med blommor i håret och solsken i blick. Vit klänning och bruna ben. Och så vidare.

Merparten av min midsommar 2019 har varit fokuserad på…sömn. Det känns som jag har flera års sömn i kroppen som vill komma ut. Visst, vi har käkat lite sill och potatis och sådant. Men i övrigt har vi inte gjort många knop. Inte umgåtts med folk heller. Jag har sovit fett mycket. Så kan man också fira midsommar och det är helt okej.

Idag, på ”annandag midsommar”, har vi varit ute lite i Jönköping på utflykt för att åtminstone komma ut lite och få dagsljus 😉 Bilden här nedan är från stadsparken.

Beskrivningar och tips kring fenomenet FOMO

Hoppas att du haft en helg som du är nöjd med!