Utmattad och semester

Semester och luften har gått ur totalt

Jag har nu semester i fyra veckor! Det känns helt surrealistiskt som vanligt. Denna sommar inleder jag semestern ännu mer förvirrad än vanligt. Hjärnan är sopslut efter en vår då jag inte skött återhämtningen ÖVERHUVUDTAGET.

Det är brist på återhämtning som ger utmattning

Visst, det har varit krävande och stressigt bitvis på jobbet men sådant tål jag om jag vilar hjärnan och fokuserar på återhämtning under min fritid. Det har jag alltså inte gjort nu. Har jag till exempel gjort yoga på hyfsat regelbunden basis, för att hitta det där lugnet och fokuset? Nej. Har jag gjort min treminuters meditation på morgnarna? Nej. Har jag suttit och löst jobbgrejer på fritiden? Ja. Och så vidare.

Jag har dock gott hopp om att repa mig, jag vet vad jag behöver prioritera nu. Först vila hjärnan, släppa allt och slappna av, så jag kan tänka klart igen. Därefter kan jag börja kravla mig upp mentalt.

Lätt att tömma hela energireserven

Det som vi utmattade och ex-utmattade behöver tänka på är att inte gå på känsla och autopilot i vad vi lägger tid och energi på. För då blir det lätt att man tömmer hela energireserven. Det här är ju så svårt när man gör något som faktiskt är kul att göra. Att då göra lagom och sedan tänka på återhämtning känns ju i det läget bara tråååkigt.

Sedan får man dessvärre betala för det roliga som gick överstyr. Jag är som ett punkterat däck nu. Luften har gått ur. Men det är som det är. Det är som sagt semester och jag kan slappa ohämmat. Köpt hem bubbel har jag gjort också 🙂