Yoga för nybörjare

Folk som yogar – jag vill också vara så där fridfull

Jag började 2019 så fint med meditation på morgnarna, 5 minuter räckte för ett ökat lugn och fokus. Sedan blev det alltmer intensivt på jobbet och jag började rationalisera bort de bra hälsogrejerna.

Nu har jag under en längre period verkligen inte tagit hand om mig. Du som också är eller varit utmattad vet ju – man går in för något till 150 procent och det känns verkligen som att man orkar. Man tycker ju att det är kul och kör på, kapar bort sådant som man vet att man behöver för att vara i balans. Sedan är inget roligt plötsligt och man har en kropp som skriker på hjälp ungefär. Då har det redan gått för långt.

Kropp och själ skriker efter något annorlunda

Så ett par månader senare kunde jag inte koncentrera mig på något och har mått piss. Men om man fortsätter göra saker på samma sätt så kommer man ju alltid få samma resultat. Dags att förändra, avsätta tid för hälsa.

Jag minns hur bra jag brukade må efter yogapass en gång i tiden. Jag följer också några som hållit på med yoga ett tag och som verkar ha…en inre frid helt enkelt. Plus att det oftast verkar lysa om dem. Dessutom skriker kroppen efter något annat än att gymma eller sitta vid datorn.

Appar för att göra yoga hemma

Så jag började kolla runt efter yogastudios. Men det kändes inte bra, det kändes som ett stressmoment att ta sig iväg och packa med sig saker. Passa tider. Efter jobbet orkar jag dessutom inte med folk. Jag pallar helt enkelt inte gå på yogapass! Så jag börjar nu yoga lite hemma. Jag utforskar appar för nybörjare med korta pass som känns enkla. Igår laddade jag ned Yoga for Beginners för att den kändes så enkel, bara att köra liksom. Jag testade ett supersimpelt pass och det kändes mycket bra! Det finns ju hur många appar som helst, men skönt att hitta en och köra på den ett tag.

Fler tips på appar och övningar

Är du också lite sugen på att komma igång? Det finns ju också en uppsjö listor på bästa apparna, detta är till exempel Marie Claires lista på bästa apparna för yoga 2019.

Trevlig helg på er vad ni än har för er 🙂