Insikter av utmattningssyndrom

Att lära sig av sina återfall i utmattning

Eller bakslag är kanske ett bättre ordval. Återfall indikerar att man är tillbaka på ruta ett och det är jag absolut inte. Jag vet vad jag behöver när det brakar iväg, även om det ibland tar väldigt lång tid att börja tillämpa det 😉

Hamna i negativa tankebanor

Av flera olika orsaker mådde jag under perioder rätt kasst förra året, så jag har varit väldigt motiverad att lägga det bakom mig. Hösten som är min favoritårstid bara flög förbi medan jag…ja, vad? Hamnade i en massa negativt tänk och tänkte bara på allt hemskt som kan hända. Hade katastroftänk och såg bara allt det dåliga som kan hända i framtiden.

Men vet ni vad? Det kan hända och kommer med all sannolikhet hända oss alla rätt jobbiga saker under livet. MEN, vill vi må dåligt på vägen dit också? Ska vi slösa de bra stunderna på att lägga den energin? Knappast. Det är lite så man måste tänka när man hamnar i den där spiralen.

Utmattningssyndrom ger viktiga insikter

Däremellan gick jag på den där autopiloten ni vet. Man bara gör det som ska göras, är inte närvarande och stannar aldrig upp för att komma ikapp.

Jag tog inte hand om mig överhuvudtaget. Är verkligen rädd för att hamna där igen och framför allt trött på skiten. Så trots att min januari är fullkomligt späckad med sjukt mycket på jobbet, så håller jag huvudet någorlunda kallt. Kör mina små ”mikro-meditationer”, försöker pausa och göra något bara för min egen skull. Fokusera på en sak i taget. Och naturligtvis skriva upp allt jag behöver komma ihåg för att få det ur hjärnan.

Jag önskar inte min värsta ovän att drabbas av utmattningssyndrom, för det är något av det jävligaste jag varit med om. Men samtidigt vill jag inte vara utan den mentala utveckling jag genomgått. De lärdomar jag skaffat mig om mig själv, om livet och vad man egentligen behöver. Och jag lär mig fortfarande.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Aldrig mer utmattad (@aldrigmerutmattad)