Shot med ingefära och gurkmeja

Nystart – styr upp stökig mage, ömma muskler och dålig hy

Ni får säga vad ni vill om sommar och sådant, men de som följer mig har väl förstått att sommaren inte är min favoritårstid. Jag blir trött av för mycket värme och stressad av för mycket stark sol. Värsta surkärringen, haha 🙂 Dessutom alla krav! Man ”ska” så jävla mycket på sommaren, de lyckliga stunderna och upplevelserna ska liksom radas upp.

FOMO:n blir numera inte heller bättre av sociala medier där folk lägger upp utvalda delar, för det är ju inte som att man lägger upp den sura stämningen med svärmor på torpet eller ensamheten i lägenheten i stan. Sociala medier visar inte verkligheten, vilket är otroligt viktigt att komma ihåg.

Men nu släpper vi det, för nu är det äntligen höst! Det går att andas igen, man kan sitta inomhus utan att vara ”konstig” och dessutom mysa med lite tända ljus och varm choklad.

Hösten är ju också väldigt mycket nystart, förutom skolstarten då. Vad man vill nystarta är väl olika för alla och i olika perioder av livet.

Inre och yttre hälsa

Jag har haft ett bakslag nu ett tag och hälsan är väl så där. Det sätter sina spår som vi alla vet. Stela och ömma muskler, taskig hud och risigt hår, kass mage. Och så vidare. Men nu ska det tas ett grepp om hälsa och även yta.

Djupverkande massage

På tisdag ska jag göra min femte NBE-massage, en djupverkande och väldigt avslappnande massage. Jag har somnat varje gång och de senaste gångerna har jag även SNARKAT. Kan verkligen rekommendera denna, varning dock för att den har en högre prisklass än vanliga massagebehandlingar. Jag valde dock att köpa ett kurkort som jag delbetalar. Delbetalning är väl så där, men ibland gör man vad som behövs.

Lyxa till med ansiktsbehandling

På torsdag ska jag slå till med en ansiktsbehandling. Det är inte ofta jag gör det, trots att jag alltid haft problemhud. Nu ser den verkligen ut som en påse skit. Jag börjar få lite acne igen, plus att det är pormaskar, glåmigt och eländigt. Denna månad fick jag lite mer cash över så jag slog till med en bokning av ansiktsbehandling hos närmaste salong.

Komma till ro efter bakslag i utmattning

Men eftersom skönheten kommer inifrån så får man ju framför allt se till att må bra. Jag är lite besatt av sådana där shots och juicer med ingefära och gurkmeja just nu. Fast bara om de är goda 🙂

Jag försöker även öva på att göra saker lite långsammare, eftersom jag nästan alltid har ett högre tempo än nödvändigt. Sluta sitta och vifta otåligt med ena foten så fort det är lite stiltje. Detta tror jag är en rätt viktig nyckel till hur jag ska kunna komma till ro efter senaste svackan. Rastlös är bara förnamnet på det tillstånd jag varit i.

Knarkar ljudböcker också såklart.

Det var några av mina ”höst-och-nystart”-treats. Har du några sådana denna höst?