Sjukskrivning och moment 22

Bakslag, podcastintervju och sjukskrivnas moment 22

Jag har haft, och har, ett ordentligt bakslag. Var uppe i varv och hade diffusa fysiska symtom flera veckor innan. Är tyvärr inte utvilad efter semestern, så som jag skulle önska. Jag är glad att vara tillbaka på jobbet och upplever inte det som jobbigt, men jag bör fokusera på spänningsnivån i kroppen, på närvaro i nuet och på att hålla en sund nivå på tankarna i huvudet.

Podcast om utmattning

I veckan blev jag intervjuad av en pdd om utmattning. Kul!! De hittade mig via denna blogg och jag är stolt att de ville ha med mig. Även om det tog mycket energi. Jag länkar ut avsnittet här när det släpps så klart!

Orkar inte utbilda omgivningen i utmattningssyndrom

Måendetet är inget jag pratar något särskilt om med omgivningen, eftersom jag dels inte orkar älta det. Men framför allt för att jag inte pallar med goda råd och enkla lösningar på en så pass komplex problematik. Jag vet vad som behöver göras och kommer att göra det. Har absolut noll energi i att föreläsa och utbilda folk i utmattning. De får lägga en stund på Google istället.

Så jag säger att ”det är bra” när folk frågar. Smidigast så.

Försäkringskassan hindrar folk från att bli friska

Är dock så himla tacksam att jag kan jobba och slipper ha med Försäkringskassan att göra. Den kontakten verkar orsaka ännu mer sjukdom. Som beskrivet i bloggen Livets bilder, så är det svårt att hitta konstruktiva lösningar och tillfriskna, när man måste fokusera på att bevisa hur illa allt är.

Det verkar saknas kunskap om vad en utmattad person behöver för att läka. Vi behöver trygghet, lugn och ro, acceptans. Vi behöver INTE fippla med intyg, bli ifrågasatta och bli utan försörjning. Hur ska man då kunna bli frisk?

Samtidigt som jag försöker få en mycket begränsad tillvaro att gå ihop, och i detta behålla glädjen och livsgnistan – får jag alltså på regelbunden basis samma verklighet söndersmulad och trampad på av den myndighet som borde vara min trygghet.

/Livets bilder