Glutenfria pannkakor recept

Glutenfria pannkakor nästan den enda mat jag lagar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Senaste åren har jag blivit extremt ointresserad av att laga mat. Jag har i det stora hela försökt göra min vardag så enkel som möjligt för att förebygga stress. Matlagning är inget jag vill lägga massor av tid på. På semestern är det enda jag bara måste ha glutenfria pannkakor och jag vill ha mina egna hemmagjorda.

Jag brukar då göra en rätt stor omgång och fryser sedan in. Så gör jag alltid de få gånger jag lagar mat för övrigt. Eftersom det är en tidsödande och tråkig process att steka pannkakor så lyssnar jag på ljudbok under tiden. Jag vill inte känna att moment i vardagen är transportsträckor, utan ta vara på alla stunder om det går. Vara i nuet ni vet 🙂

Förenkla vardag och matlagning

I övrigt på semestern lever jag på plocksallader, proteindrinkar, glutenfria mackor till exempel. När vardagen börjar ser jag till att ha fixat tillagade laxfiléer och stekt portionsfryst köttfärs, köpt färdig salladskyckling, bönor, kikärter, linser och portionsfryst tillagad sötpotatis (som jag gjort i ugnen). Jag köper också en del färdiga frysrätter, något jag tycker att man inte ska behöva ursäkta sig för. Herregud, har du inte tid eller ork så finns det helt okej färdigmat.

Det är okej att göra sitt liv så bekvämt som möjligt! Skit i vad andra tycker (folk kommer alltid ha åsikter om saker de inte har med att göra) och vad folk lägger upp på sociala medier. Du måste ingenting.

Glutenfria pannkakor – mitt recept

  • 1 förpackning flytande äggvita
  • 100 gram glutenfritt havremjöl
  • 30 gram pofiber (finns på glutenfri-hyllan i affären)
  • Salt
  • Ev lite kardemumma

Rör ihop det torra först innan du häller i äggvitan. Justera mängd torrvara efter konsistens, tillsätt lite vatten om det blir för tjockt. Stek i valfritt fett, jag kör kokosolja. Blir ca 16-18 pannkakor.

Enjoy!