Bananpannkaka

Maximerar återhämtning sista semesterveckan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, och Bookbeat

Jag vill inte ens skriva om förra veckan. Det hände inget särskilt egentligen, men min hjärna hakade upp sig i en negativ spiral och jag började oroa mig för en massa saker som inte har hänt än. Katastroftankar. Ältade, var ledsen och nedstämd. Ingenting hjälpte. Inget var kul. Jag övervägde till och med om jag borde få ökad dos av Sertralin men var tveksam. Känner att jag kanske hellre försöker vända den onda spiralen och inte låta känslorna ta över hela mig. Är det någon läsare som känner igen sig? Man vill liksom inte att ens dåliga känslor ska bli en slags ”sanning” utan få distans till dem?

Sånt slöseri med semester att må dåligt!

Egentid, pannkakor och ljudböcker

Detta är min fjärde och sista semestervecka och jag mår bättre, tack och lov. Är ensam hemma på dagarna och det gör mig gott. Bara lalla utan att behöva ta hänsyn. Äta långsamma frukostar och bara ha tyst, eller lyssna på ljudbok.

Favoritfrukosten sedan många år, eller snarare favoritmacka jag skulle kunna leva på – färskost, avocado och lite örtsalt!

Har under en period ätit de färdiga glutenfria pannkakor man hittar i frysdisken, men häromdagen gjorde jag egna bananpannkakor. Så gott! Jag körde på 2 ägg och en mosad banan. Sedan i med lite bovetemjöl för att få dem att hålla ihop hyfsat. Sedan i med lite salt, kardemumma och kanel.

Här finns ett annat pannkaksrecept.

Slukar ljudböcker i vanlig ordning också, just nu avverkar jag Åke Edwardsons deckare. Just nu serien om Erik Winter där bland annat den på bilden ingår. Riktigt bra deckare allihop! Utspelas i Göteborg.

Även Edwardsons serie om detektiven Jonathan Wide utspelar sig i Göteborg. När jag är klar med Winter-serien så tänker jag påbörja ”Till allt som varit dött”. Jag borde ha lyssnat till/läst dessa innan men kommer inte ihåg någonting. Fördelen med att vara utmattad – man kan upprepa samma böcker och filmer gång på gång, hahaha 😀

Övriga planer för veckan är att få in någon liten fysisk aktivitet varje dag (promenad igår och gymmet idag för övrigt), rensa garderoben och på torsdag ska jag ta min andra vaccindos.

I övrigt så lite som möjligt, antar att kvarvarande dagar kommer att gå rätt snabbt…