Mikropauser

Hur kan man bäst vila hjärnan med mikropauser?

Man är väl inte superbra på att ta mikropauser på jobbet direkt, så det är inte konstigt att hjärnan blir trött. När jag är inne i något så då kör jag på. Tar jag paus så är det för att gå på toa, hämta kaffe och/eller kolla mobilen.

Pauser utan mobil och sociala medier

Men att kolla mobilen, sociala medier och annat…ja, jag vet inte om det känns som att hjärnan fått pausa lite. Troligen inte. Mer information som strömmar emot en, aviseringar från folk som vill något. Det skulle vara mindfulness-appen i så fall, som är bra att mikropausa med om mobilen ska vara involverad. 

Jag har dock fått alltmer behov av att bara stänga ute allting för en stund och bara glo, andas och vara passiv för en stund. Jag har även som mål att resa mig och stretcha då och då (har ett stillasittande jobb).

Hur mikropausar du och vad tycker du är avstressande och förebygger hjärntrötthet?