Tömd på energi

Hjärntrött och dränerad på energi

Jamen så kan det gå. Det blev visst lite tyst här på bloggen. Jag har känt mig precis tom hela veckan. Inget att skriva om här, ingen lust att skriva heller för den delen. Ibland blir det så när man är utmattad och driver en blogg

Ingen lust att fippla med sociala medier. Förutom i måndags då jag fyllde år och min Facebook fylldes med grattishälsningar. Jag vill gärna ta mig tid att svara alla och inte bara trycka på gilla-knappen.

På jobbet, som den dagen tillbringades på huvudkontoret i Göteborg) firade vi mig med fika och glutenfria kanelbullar till mig – jättegulligt!

Lunchen fick bli sushi som omväxling till den vanliga salladen (vi har inte så många alternativ i närheten av det kontoret). Jag var fortfarande mätt när jag skulle åka hem för dagen, hehe…

Det var absolut en bra start på veckan! Men av olika orsaker på alla håll och kanter har jag bara varit så tömd på energi. I fredags kom jag hem och mådde bara skitdåligt. Ingen ork kvar eller lust till något, självkänslan i botten och allt kändes bara meningslöst.

Verktyg för att hantera återfall i utmattning

Det jag lärt mig senaste åren är i alla fall att i sådana lägen är det bara pausknappen som gäller. Man är för trött i hjärnan för att kunna tänka klart. Man kan inte stå emot alla negativa tankar och känslor. Det är så skönt att i alla fall vara medveten om detta hos sig själv numera! Då vet man vad man behöver för ”första hjälpen-vård”. Skippa sociala medier eller överhuvudtaget scrolla planlöst på internet. Göra något annat eller göra ingenting. Liksom bryta mönstret. Vila hjärnan. Sova. För att kunna tänka klart igen.

Jag lade mig tidigt och sov hyfsat länge. Gårdagskvällen tillbringades med vänner som också haft utmattningssyndrom och som har full förståelse. Idag mår jag lite bättre och ska fortsätta ladda inför kommande vecka. Lite träning, bra mat och en eftermiddagslur blir det.

Ta hand om er där ute och ha en fin söndag!

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Aldrig mer utmattad (@aldrigmerutmattad)