Blogg om utmattningssyndrom

Blogg om utmattningssyndrom med ägare som inte orkar blogga

Ja men det är lite humor ändå, eller hur? 🙂 Man startar en blogg för att utmattning och utbrändhet är ämnen som är viktiga att lyfta.Men eftersom man själv är utmattad samtidigt som man gör prestation av allt och vill att det ska vara perfekt, så orkar man inte skriva?

Jag har ju varit ur gängorna ett bra tag, med anledning av det jag skrev i förra inlägget. Att kunna hantera sig själv och sin vardag utan att få ”återfall” är en krokig och komplicerad resa, vilket många utmattade kan vittna om med varierande exempel.. Skulle någon be mig berätta om min läkning så skulle jag kontra med ”hur många timmar har du?” och om personen inte varit där själv så skulle hen ändå inte förstå.

Grejen är att det till och med låter snurrigt för mig själv, så hur ska jag kunna begära att någon annan ska förstå?

Epidemi av utmattning

Folk faller som dominobrickor nu. På kort tid har jag fått reda på tre pers (ja, kvinnor bara) som inte orkar längre. Och vet ni vad? Jag tror det också är en sund reaktion på en sjuk värld. Prestationskultur på alla plan och nivåer, all yta och allt materiellt man ”ska ha”, ett ständigt digitalt flöde där man dels ska visa upp sig men även hänga med i andras uppvisning. Jag tycker det är helt okej att inte palla detta. Vi är inte gjorda för det här!

Utmattning är symptom på en sjuk värld

Vi är ju några utmatade som insett att det är hela vår kultur det är fel på och inte på oss, som exempelvis Linnéa som förlorade kampen mot Försäkringskassan men inte tänker ge upp kampen mot ett osunt samhälle. Jag är helt med på den kampen. Det fungerar ju inte att ha det så här!

Jag har hoppat av mycket ”krav” senaste året. Det viktigaste är att jag och de jag bryr mig om mår bra. Samt att jag kan sköta mitt jobb och få livet att rulla på utan konstigheter. Jag är hyfsat frisk, har tak över huvudet och behöver inte bekymra mig om att ha mat på bordet. Det räcker liksom så, man behöver inte krångla till livet i onödan. Livet är för kort för att jaga sådant som ”alla andra” säger att man ska ha och bli utmattad på kuppen.