Stress på jobbet

Har stress på arbetet blivit normalt?

Hur har er vecka varit?

Min har varit…tja, rörig. Många bollar i luften, varav en del oavslutade nu som ligger kvar till nästa vecka. Jag avskyr att inte kunna göra klart saker, på grund av att jag blir avbruten (inte optimalt för en utmattningshjärna) eller måste invänta något. Det stressar mig, inte minst för att jag knappast är sysslolös nästa vecka heller.

Kommentera och betygsätt blogginlägg

Jaja, en sak löste jag i alla fall denna vecka och det var kommentarer här på bloggen. Det har uppenbarligen inte funkat på ett tag. Jag har fått e-post om kommentarer men de finns liksom inte här. När jag testade att kommentera själv fick jag felmeddelande. Detta har antagligen varit sedan jag flyttade bloggen och designade nya mallar. Nu har jag installerat ett verktyg för kommentarer som verkar mycket bättre än d et vanliga, man kan till och med sätta betyg 1-5 stjärnor. Så snälla, kan ni inte gå in och sätta lite stjärnor här och där? Kul att få lite respons och enkelt om man inte orkar skriva en kommentar 😉

Hjärnfonden och stresslarmet

I veckan gick Hjärnfonden ut med sitt ”stresslarm” där man kan gå in och larma till ansvariga ministrar. Larmet fokuserar på att vi måste få ett hållbart arbetsliv och att kunskapen finns om vad som behöver göras, men ingen förändring sker. Bra att de sätter ner foten, Det har liksom blivit normalt att ett jobb SKA vara stressigt, man ska jobba skiten ur sig och komma hem som en urvriden disktrasa. Prestation och lönsamhet är allt och man ska överprestera för att ens duga överhuvudtaget.

Det räcker inte att göra jobbet längre, utan man ska vara en ”stjärna” (har ni märkt att företag numera skriver ”är du vår nästa stjärna” i sina annonser?).

Eller? Vad tycker ni?

In och läs samt larma du med!