Arbetsmiljö och stress

Stress på arbetsplatser – varför görs inte mer?

Alltså ni får verkligen ursäkta bloggtorkan här just nu. Min mentala energi är väldigt begränsad nu och räcker inte till riktigt för att vara kreativ och leverera saker. Man kan väl säga att det läcker ut mer energi än vad det kommer in.

Viktigt initiativ inom arbetsmiljö

Anledningen till att jag satte mig för att skriva nu, är för att jag vill lyfta ett viktigt initiativ som kommer att starta här i Jönköping. Jag har en god vän som driver ett företag inom arbetsmiljöfrågor och som brinner för just de psykosociala frågorna och mjuka värdena i arbetsmiljön. Nu kommer hennes företag Odeas att tillsammans med CSR Småland starta upp nätverket Hållbar arbetsplats.

Detta är en del i att försöka engagera företag och ge konkreta verktyg för att hantera samt förebygga den skenande ohälsan. Med tanke på hur mycket det kostar ett företag med både sjukfrånvaro och sjuknärvaro, så borde ju chefer därute vara motiverade?

Jag tycker det är jättebra i alla fall och vill verkligen tipsa om detta.

Verktyg för att motverka arbetsrelaterad ohälsa

Det kommer att vara fyra träffar under nästa år där medlemmarna kan lyfta olika ämnen inom psykosocial arbetsmiljö, psykisk och stressrelaterad ohälsa. Man får med sig en massa lärdomar och praktiska verktyg att använda i vardagen.

Har du personalansvar eller på annat sätt är involverad i dessa frågor? Kanske känner du någon? Gå in och läs mer vetja! En informationsträff kombinerad med frukost kommer att gå av stapeln den 22 november.

Nätverk Hållbar arbetsplats

Information och frukost 22 november, plus fyra träffar under 2020. Läs mer!