Minipåsklilja 2020

Ett inte alls duktigt inlägg om att fly corona-verkligheten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory

Påskliljan i bilden ovan är för övrigt årets minipåsklilja som jag hade i köket. Så där såg den ut för en vecka sedan, idag såg den betydligt tröttare ut och hamnade således i soppåsen.

Stressen över att man ska nu ska ”passa på”

Så hur har ni det? Hur mår ni? Jag var galet trött igår eftersom jag sovit som en kratta (varför säger man kratta egentligen??) senaste veckan. Varit uppe i varv med skallen full av tankar och funderingar. Oro för anhöriga och framtiden, blandat med funderingar kring vad jag ”borde passa på” att få uträttat nu, när jag dels är hemma mesta tiden plus jobbar lite mindre.

Alla har ju väldigt olika livssituationer just nu och jag är nog väldigt lyckligt lottad som exempelvis har ett jobb fortfarande och kan jobba hemifrån. Men vi som är privilegierade på detta sätt får ju då dessa tankar om att vi ”borde passa på”. Alltid denna produktivitetsiver och viljan att prestera. Väldigt tröttsamt!

Kanske är det i så fall nu man ska ”passa på” att landa lite istället, för en enda jävla gångs skull. Plus – är det någon gång man mår bäst av att vara i nuet så är det under denna högst oroliga tid i våra liv. Att börja tänka framåt alltför mycket och ”hur det ska bli” är verkligen inte gynnsamt för den psykiska hälsan.

Dessutom, är det inte så att när man landar och börjar tänka klart som de bästa insikterna och idéerna kommer? Istället för när man försöker hetsa fram vad man ”bör” göra nu när man ”har tid”?

Detta är i alla fall tankar som jag tampats med senaste veckorna.

Fly verkligheten är inte alls fel

Jag är en stark förespråkare för att det är helt ok att fly verkligheten när den är för svår. Särskilt nu. Jag har såklart inga vetenskapliga belägg mer än att ”jag läste någonstans”, men jag tror inte alla mår bättre av att verkligen grotta ner sig i svåra känslor för att bearbeta dem. Jag gör definitivt inte det.

Det finns ju en föreställning om att de svåra känslorna då bubblar upp vid ett senare tillfälle, som om man lagrar dem i ett stängt utrymme och de typ jäser över. Låter osannolikt, men då får de väl göra det. Jag tänker inte tillbringa min mesta tid med att känna jobbiga känslor.

Ljudböcker – bäst för psykisk hälsa

I alla fall för mig så är ljudböcker oslagbart, särskilt i dessa tider. Jag kan inte tjata nog om eller lovorda denna funktion! Som i mitt tidigare inlägg om böcker mot psykisk ohälsa så ska det vara böcker man verkligen känner lust till, inte böcker man ”borde” läsa eller lyssna på. Själv konsumerar jag deckare i mängder 😉

Det finns ju ett flertal ljudbokstjänster – kika in på Nextory och signa upp. de har ingen bindningstid och erbjuder även en 14 dagars provperiod.

Skratt är bra för hälsan

Jag skrev ju i mitt tidigare inlägg om att jag kollar en del på YouTube, mest sminktutorials. Jag har mina feelgood-favoriter i tillvaron och har nu kollat igenom nästan alla Bianca Ingrossos klipp för att hon är så skön och jordnära, samtidigt som jag mår bra av att se fina miljöer och det goda livet. Hon bor fint, åker till fina platser och jag mår bra av det vackra i livet. Dessutom är hon asrolig.

Sedan finns det ju massor av humor att kolla också.Alltså YouTube är en guldgruva när man vill skratta. Man hittar allt från fails till ståuppkomik. Själv har jag såklart plöjt det mesta med Mia Skäringer:

Forska i onödigt vetande

Jag älskar Pinterest och kan scrolla igenom flödet forever. Där råkar man på massa roliga webbsajter som i sin tur kanske länkar vidare till ditt och datt. Hur som haver råkade jag på något sätt hitta en sajt som heter ”The worst things for sale”. Nu ska ni få lära er något…eh, udda: Alltså, visste ni att man (i USA då troligen) kan kan köpa en dunk med vargpiss för att skrämma bort djur från sin tomt?

Jag skrattade så jag nästan dog när jag läste artikeln, särskilt där författarna undrar hur tusan man gör för att samla in allt detta vargpiss?!

Eh, ja. Sådant sitter jag och surfar på. Det och allsköns true crime-sidor. Inte så duktigt och produktivt men väldigt kul och intressant.

Ett långt och väldigt blandat inlägg blev det idag. Men är inte de flesta av oss lite förvirrade just nu?

Sköt om er!