Vad är psykisk ohälsa

Vad är egentligen psykisk ohälsa?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Jag är bara tvungen att lyfta begreppet ”psykisk ohälsa” igen – vad fan betyder det egentligen?

Jag hittade detta resultat på 1177 Vårdguiden och vad säger det liksom? Och detta: ” Symtom för psykisk ohälsa kan vara att man ser och hör saker som ingen annan gör, att man känner sig ledsen, orolig, ensam, har sömnsvårigheter och mår dåligt en längre tid. ”

Ursäkta men what the fuck?

Väldigt många olika sjukdomar och tillstånd får trängas under detta väldigt luddiga paraply. Och då kommer vi till utmattningssyndrom, en sjukdom som framför allt drabbar de kognitiva funktionerna. Den blandas på något sätt ihop med allt möjligt annat och många verkar fortfarande tro att det handlar om att vara ”lite deppig”.

Vem blir inte deprimerad av att vara utmattad?

Missförstå mig inte, visst blir man deppig också av att bli utmattad. Vem skulle inte bli det av att inte orka som vanligt, att inte kunna tänka klart och inte känna igen sig själv. Men sjukdomen ger ju hjärnskador, drabbar nervsystemet och ger utöver det en massa fysiska besvär. Det är svårt att rycka upp sig från sådant och att bara gå till jobbet och bita ihop, för att försäkringskassan rycker undan försörjningen.

Funderar ni på detta ibland? Visst, kunskapen ökar kanske kring utmattning och utbrändhet, men det går väääldigt sakta och det finns fortfarande många fördomar även från de som borde veta bättre.

Ashwagandha för mer ork och balans

Själv är jag i en dålig period nu som jag inte kan sätta fingret på riktigt. Jag famlar lite i mörkret kan man lugnt säga. Antar att man i detta fall faktiskt lite svepande kan kalla det ”psykisk ohälsa” 😛

Häromdagen skulle jag beställa lite vitaminer och klickade även hem ett preparat som heter KSM-66 och som ska stärka motståndskraft mot stress och trötthet. Allt som kan förbättra måendet tänker jag. Någon som testat? Det stod så mycket som lät bra och seriöst, ”kliniskt dokumenterat” och liknande. Plus detta:

Nya studier bekräftar användningen och visar att Ashwagandha (KSM66®) bidrar till ökad stresstålighet, fysisk och mental kapacitet, känslomässig balans, lättare insomning, avslappning, återhämtning och ork.

KSM-66 stärker roppens motståndskraft mot stress och trötthet
Bild från bodystore.com

Spännande att testa i alla fall!

Ha en fortsatt fin helg!