Bli återhämtningssmart

Att få återhämtning trots att det är ”lite mycket” nu

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bookbeat

Är du liksom jag en av de som säger ”det är lite mycket nu” och tänker att det där med livsbalans och återhämtning får komma någon gång längre fram? När det inte är ”lika mycket”.

Kanske det är bättre att vara realistisk och inte se framför sig en harmonisk framtid (oklart när) som kommer då man kliver upp och yogar på morgonen, för att sedan tillbringa dagen i perfekt balans? Det kanske inte ens finns på riktigt?

Smart återhämtning i vardagen

Det har ju kommit en ny bok om återhämtning som verkar riktigt intressant och utgå från ett mer realistiskt synsätt. Jag har ännu inte läst (eller snarare lyssnat på) den men den verkar vara lite enklare att ta till sig och applicera i nutidens vardag. Den heter ”Reload – så blir du återhämtningssmart” och är skriven av Henrik Fexeus och Catharina Enblad.

I boken utgår de från fyra typer av återhämtning:

  • Sömn
  • Aktiv återhämtning
  • Passiv återhämtning
  • Pauser

Livsbalans ska inte vara ytterligare ett måste

Författarna säger att deras mål är att ge verktyg för att må bra i en fulltecknad vardag – utan att skära ner på det man faktiskt vill göra.

För dig som är mitt i en utmattning, gäller nog lite andra råd just nu, eftersom jag tror man måste skära ner på mycket för att bli frisk, och att detta får ses som verktyg att använda längre fram. Men för andra som antingen vill undvika utmattning eller återfall i utmattning, finns kanske lite användbara tips för att hushålla med energin.

”I stället för att lägga till livsbalans som ytterligare ett måste i din att göra lista, kan du se livet som en gungbräda. På ena sidan har du alla krav och måsten, på den andra återhämtningen. Du mår bra så länge du gungar brädan i botten åt båda håll.