Julen 2022 Orsa

Tankar inför 2023

Hoppas att ni har haft det fint och lugn över jul och nyår.

Jag har jobbat första dagen efter julledigheten och trots att jag inte var ledig jättelänge så hann jag bli ringrostig. Har verkligen inte tänkt på jobbet alls 😉

Har ni några idéer eller visioner inför det nya året? Jag tycker att det här med ”new year, new me” absolut har sin charm, även om jag vill att det ska vara lustfyllt (och vägrar använda ordet nyårslöfte). Några saker jag vill få till inom följande områden:

Sköta återhämtning så att jag kan underhålla denna blogg

Under 2022 orkade jag knappt tänka på att skriva något här, så det blev väldigt sporadiskt. Lite synd, men jag var fullständigt tom inombords. Första halvan av året var det bara jobb, jobb, jobb och jag var fullständigt dränerad. Under semestern blev jag deprimerad, när allt liksom kom ikapp. Eller vad som nu hände. Efter semestern började förändringens vindar blåsa och jag bytte tjänst inom företaget. Har nu en betydligt mer inramad roll som jag trivs mycket bättre med. Det tar dock tid att återhämta sig hitta sig själv igen, som vi alla vet. Bara att komma ned i varv har varit svårt. Konstiga åkommor har jag haft också, alltifrån regnbågshinneinflammation i höstas till en konstig feber och tappad aptit nu innan jul.

Hur som helst – nu vill jag sparka liv i denna sajt. Dock är det galet trist att skriva om sig själv, så jag kommer satsa på intervjuer, lästips och annat. Jag vill jättegärna berätta om andra människors erfarenheter av stress och utmattning! Vill du vara med eller har du någon att tipsa? Läs mer här

Mer allsidig träning

2022, och året före med för den delen, fick jobbet gå före fysisk aktivitet för jag upplevde att jag ”inte hade tid”. Inte ork heller förresten.. Någon promenad i veckorna och något gympass på helgerna. Hela tiden har jag dock haft en längtan efter att använda kroppen mer funktionellt och allsidigt. Några sporadiska yogapass hemma har det för all del blivit, men att få till dessa lite oftare vore bra för mig.

Sedan så vill jag komma igång och springa lite igen. Med betoning på lite, jag har verkligen inga större ambitioner här mer än att klara ett par kilometer. Bara det är ett stort steg med tanke på min usla grundkondition. När jag höll igång detta hyfsat under en period för ett par år sedan så var jag piggare än jag någonsin varit typ. Så uppenbarligen är det bra 🙂

Meditation och lugnare hjärna

Behöver inte orda mycket om detta. Det mesta funkar bättre när jag startar dagen med några minuters meditation.

Dessutom att städa upp i sin dagliga input – allt ifrån nyhetsflöde och sociala medier till att rensa ut och förenkla sin vardag. Vara lite mer selektiv vad man matar sin hjärna med.

Utvecklas i yrket

Nu när jag jobbar med annonsering, vilket jag tycker är askul, så vill jag ju bli grym på det. Under våren är tanken att jag ska ta om mitt Google Ads-certifikat inom sökannonsering. Sen får vi se om jag tar ytterligare något. Till hösten vore det kul att certifiera sig inom Metas annonsering. Det är alltid kul att ha ”kvitto” på att man kan det man gör. Vi får se.

Min jul i Dalarna

Avslutar med lite bilder från julen i Orsa. Slappande, promenader, vinterlandskap, choklad och TV. Mycket bra!