Stress och höstpromenader

Stresshantering och fina höstdagar

Oktober bara flyger förbi. De senaste två veckorna har varit enormt pressade för min del, pga akuta grejer på jobbet som måste lösas och som tagit MYCKET mental energi.

Denna helg har jag varit helt dränerad och tom inombords, sovit mycket men tack och lov sovit bra. Sömnen har tyvärr också tagit stryk senaste tiden.

Ta pauser och njuta av hösten

Idag har vi gymmat lite och sedan blev det faktiskt en promenad runt om vår förort, bilden ovan tog sambon under promenaden. Det såg dock mycket varmare ut än vad det var, höstvindarna från Vättern var inte skonsamma direkt. Men riktigt fina höstdagar vill jag ju gärna ta vara på, det är ju liksom favoritårstiden! Jag vill inte att denna höst ska försvinna i ”mitt glömda arkiv” och att jag inte var närvarande åtminstone stundvis.

Jag fyller ju år i oktober också, den 8:e närmare bestämt. Det var på en torsdag full med jobb, men jag unnade mig ordentlig paus i alla fall. Tog nedan bilder under en lunchpromenad:

Stress – att inte låta den ta över

Hur gör ni när stressen väller över er och ni inte bara kan skita i allt, utan måste lösa viktiga saker för att ingen annan kommer att göra det? Jag tycker ändå jag hanterar det hyfsat numera, har lärt mig att hårdprioritera och prioriterar bort annat som inte absolut behöver göras just då.

Tyvärr prioriterar jag då ofta bort sådant som är hälsosamt för mig också. Som motion, några minuters yoga eller bara en paus. Nu har jag åtminstone lärt mig pausa så att hjärnan ska få vila.

Arg och allmänt osocial blir jag också, liksom emotionellt instabil och orkar inte med människor.

Hittade nedan artikel som verkar vara vettiga tips, målet är väl att en dag kunna hantera känslorna kring stress på det sättet eller på liknande sätt.

EBT-metoden: Från stressad till glad på bara 4 minuter

”Brukar du känna dig stressad ofta? Och bli frustrerad av stressen? Då kanske du vill kolla in EBT-metoden, något som forskare vid University of California har tagit fram och kallar för ett slags stress-vaccin. Det handlar om en metod som ska hjälpa oss att hantera stress och känslor och reglera dem.”