Ljudböcker för att koppla av

Min bästa avslappning är ljudböcker

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bookbeat

Jag har väntat i månader på nästa bok av Kepler. Den 21 oktober släpps ”Spegelmannen” som ljudbok på Bookbeat. Nu räknar jag TIMMARNA. Som ni kanske fattar är Kepler en stor favorit 😉

Apropå mitt förra inlägg om stress. Jag fattar inte HUR jag klarade mig innan jag hade tillgång till ljudböcker. Det är ju helt underbart att kunna ta på sig lurarna och försvinna in i sin egen (dvs bokens) värld. Stänga ute omvärlden för en stund. När jag tränar, går och handlar eller åker buss. Eller bara går hemma och diskar eller annat.

Ljudbok är guld för att somna

För att inte tala om vad sömnen hade varit utan ljudböcker. Jag somnar till ljudbok varje kväll, sätter bara sovtimer så att jag inte missar hela boken. Sedan är det bara att ligga och andas. Likadant ibland när jag vaknar lite för tidigt och jobbtankarna rasslar igång. Det enda som hjälper då är att sätta i ljudboken i öronen igen, för att somna om.

Detta ”missbruk” hade ju inte funkat så bra om det inte kommit ljudboksappar och att man kan lyssna massor via ett abonnemang i mobilen. Jag startade med Bookbeat och har stannat kvar med den appen. Jag var till och med nyligen tvungen att uppgradera mitt abonnemang pga att jag lyssnat slut på de timmar jag hade varje månad. Då förstår ni nivån…

Utmattning gjorde det svårt att läsa

Jag tycker det är mycket enklare att lyssna på böcker numera efter utmattningen. Att läsa var ju omöjligt ett tag, vilke var en stor sorg för en bokslukare som mig. Så ljudböcker blev en revolutionerande tröst kan man säga.

Gillar ni att lyssna på eller att läsa böcker?