Utmattning, effektivitet och passa på

Effektivitetsknarka, multitaska och ”passa på”

Jag minns hur jag höll på de där åren innan jag helt tappade bort mig själv. Det var ju så mycket man ville hinna med. Det bara fylldes på och fylldes på, i varenda liten lucka i ”schemat” skulle jag passa på att få saker gjort. Hela vardagen skulle optimeras till max.

Stressa för att slippa stress

Det sjukaste var att jag effektiviserade för att få mer tid över, men den eftertrånade lediga tiden kom ju aldrig. Det fanns alltid något mer jag ”borde” göra. Jag hade ingen ro att bara vara, jag ville inte ”slösa bort” tid.

Helst skulle jag göra flera saker på en gång också. Jag skulle liksom ”passa på” att få ditt och datt gjort. Alltså, bara jag tänker tillbaka på den där cirkusen får jag nästan andnöd.

Dessa minnen kom tillbaka idag när jag läste ett inlägg av Underbara Clara, som också varit utmattad. Hon förespråkar att ”passa av” istället för att ”passa på”. Mycket bra idé tycker jag 😉

”Av min kompis Elina som också varit utmattad fick jag höra det utmärkta uttrycket passa av. I motsats till att passa på. Som vi ju redan är så bra på. Jag passar på att ladda en tvättmaskin medan jag ringer ett samtal Jag passar på att åka och köpa den där målarfärgen och hämta ut ett recept när jag ändå ska handla mat.”

Underbara Clara: Passa på eller passa av?