Björn Borås djurpark

Semestern 2018 del 2 – djurpark, slott och Dalarna

Slappandet fortsätter! Jag försöker upprepa semestern 2017 när jag släppte allt och bara lallade omkring.

Jag har även tagit det ganska lugnt med blogg och sociala medier denna semester, inte riktigt haft mental ork. Det är nog bara nyttigt, känner jag! Det blir lätt en överdos i vanliga fall och jag har denna sommar känt mig lite övermätt på det, ungefär som när man ätit för mycket godis och mår lite illa.

Nu är det en vecka kvar av min semester och då kommer jag att vara ensam hemma mestadels, förutom små tripper till vänner, till gymmet och till affärer. Denna kommande vecka tänkte jag rensa ut min garderob och lite annat som blivit liggande. Börja hösten lite städat och redo för nystart liksom.

Här kommer en kavalkad från senaste veckornas små äventyr!

Ett besök till Borås djurpark brukar ofta ingå i vår semester, det är nära och vi är barnsligt förtjusta i att kolla på djur! De två första bilderna har sambon tagit med son systemkamera, så de är ju sjukt mycket bättre än resterande Iphonebilder 🙂

Vi hade som ni ser tur med björnarna i år. Så söta!

Elefanten med sin unge var också bedårande:

Vi har även tagit en tur till Vadstena där vi hade lite picknick och kollade in slottet:

Och så blev det dags för den vanliga semestertrippen upp till mina ursprungstrakter Dalarna.

På de första bilderna är huset med tillhörande vedbod och lada/garage där jag växte upp. Vi flyttade därifrån när jag var 12 år, men har haft det som ett slags sommarställe. Byn heter Mässbacken och ligger norr om Orsa. Japp, jag är en riktig lantis från början 😉

Massa slappande med vin (och balansera upp med vatten i värmen såklart) samt den sedvanliga kvällslektyren!

Falun ligger mig varmt om hjärtat så det blev en tur dit med bland annat fika nere vid gamla slussen.