Promenad, återhämtning och nya stadsdelar

Så vad har ni för er denna sommar? Här har vi ju bestämt oss för att vara på hemmaplan och det är helt ok. Det blir visst även en del reklam för Jönköping på bloggen denna sommar, hehe 😉

Igår blev det en promenad runt Munksjön här i stan, vilket är en runda på ca 5 km. Det var längesedan man pallade gå denna runda, men nu har det byggts och hänt så mycket att det var extra intressant.

Nya områden i Jönköping

Bland annat så har ju ett helt nytt bostadsområde i form av Munksjöstaden växt fram. Utöver det så passerade vi även Skeppsbron som ska bli en ny stadsdel är det tänkt. Plus att vi har alla nybyggda bostäder och restauranger längs Östra kajen i stan.

För mig som kommer från trakter där avfolkning och nedskärningar varit fokus, är det inspirerande att bo i en stad som faktiskt satsar och växer.

Några bilder nedan som jag tog. Huvudbilden ovan för detta inlägg är från sambons kamera.

Promenader för fysisk hälsa och mental återhämtning

Det var bitvis väldigt varmt men ändå mycket trevligt att vara ute och bara se sig omkring, dessutom röra på sig. Någon annan dag kanske vi går runt Rocksjön i stan, där det är mer natur och mindre stad 😉


I artikeln nedan kan man för övrigt läsa om alla hälsofördelar med vandring. Det behöver inte heller vara så komplicerat eller storslaget. Ett par sköna skor och lite lämpliga kläder så är man good to go!

”Vandring och friluftsliv har funnits med Urica Norberg hela livet. För Kurera förklarar hon varför vandring är så bra både som fysisk träning och själslig återhämtning, och för den som vill upptäcka och utforska sig själv, sina medmänniskor, naturen – och världen.”

Källa: Vandra – för hälsa och själslig återhämtning | Kurera.se