Leva i nuet

Nuet är det enda vi äger och det kostar inget

Jag vill mest bara dela med mig av bilden nedan, ville dela med mig till er. Jag älskar texten och den sammanfattar rätt bra vad begreppet mindfulness står för. Jag tror att det skulle hjälpa många att hitta ro och styrka.

Den är lånad från en av mina inspirationskällor Malin Berghagen som jobbar med yoga, vilket är en hel livsstil som hon delar i sociala medier och på sin blogg. Jag menar inte att jag själv kör hela yogagrejen, men jag gillar alla härliga bilder och ”feelgood”-känslan hon ger. Jag tycker mycket om yoga, men blir stressad av att passa tider för att träna i grupp. Kanske jag provar lite hemma så småningom.

Flest likes för en framgångsrik yta vinner?

Folk ”ska ha” så mycket idag. Vi har det otroligt bra men det räcker inte. Vi lever i framtiden och strävar efter prylar, utlandsresor, en vältränad kropp etc etc. Ofta mest för att visa upp för andra. På Instagram och Facebook. Man hinner knappt njuta av semestern för allt måste fotas och visas upp så att man får likes av andra.

Det ska se bra ut. Man ska verka lyckad och framgångsrik. Men den psykiska ohälsan ökar. Vad säger det om oss?

 

Stanna upp för att se klart

Det fanns en tid när jag inte ”hade tid” att vara i nuet utan alltid strävade efter saker. Ville alltid förbättra. Det är absolut bra att utvecklas, men det är också bra att fundera på vad och varför. För vems skull.

Jag ville så mycket att jag till slut blev trött och inte ville något alls.

Jag tog några steg tillbaka och börjar känna mer ro och acceptans nu. Det har blivit viktigare att jag gillar mig, än att alla andra gör det. Och det blir allt lättare att stanna upp och se det jag har nu, inte bara sträva framåt och kämpa eller prestera hela tiden.

Antagligen kommer jag få fortsätta öva under en längre tid.

Att man blivit närvarande och börjat uppskatta små saker i livet som inte kostar så mycket är kanske inte lika kul att skryta om i vår rätt ytliga värld. Men det kanske är mindfulness-tänket vi behöver sträva efter och dela med oss av mer till vår omgivning..

Ett foto publicerat av Malin Berghagen (@mberghagen) Jan 27, 2017 kl. 4:54 PST