Några ord om reklam på bloggen

Som ni kanske ser har det börjat titta fram lite reklam även på denna blogg. Jag tänkte att jag behandlar detta ämne lite kort.

Min generella uppfattning om marknadsföring

Till vardags jobbar jag med digital marknadsföring på en byrå och jag tycker det är kul helt enkelt. När det görs snyggt och på rätt sätt alltså. Marknadsföring och försäljning är ju liksom  helt avgörande för företag – många är väldigt emot reklam, men det skulle vara väldigt svårt att driva företag om man inte kunde tala om att man finns och vad man kan erbjuda. Om företag inte kan sälja och gå runt så mister vi dessutom en massa jobbtillfällen.

Om marknadsföring här på bloggen

Jag har anslutit mig till ett affiliatenätverk som heter Adtraction och som förmedlar samarbeten med olika annonsörer som också anslutit sig. Där har jag valt ut några som jag tycker är relevanta.

Jag använder mig av bildannonser och så kallade djuplänkar. Djuplänkar innebär att jag länkar till exempelvis en specifik produkt som är relevant i ett inlägg, som detta recept på pannkakor. När ett inlägg innehåller en reklamlänk måste det enligt regler alltid anges överst i inlägget.

När du klickar på en av mina länkar och därefter köper på den sidan, kommer det in några kronors provision till mig. 

Reklam som är relevant på denna blogg

Jag använder ENDAST annonsörer som jag anser kan vara intressanta för er som läser här. Det vill säga märken som är kopplat till hälsa, välbefinnande, saker som förenklar livet, ibland även kläder och kosmetik om jag hittar något riktigt bra erbjudande eller har en favoritprodukt jag bara måste lyfta fram.

Reklam ni INTE kommer att se här på bloggen

Jag blev kontaktad av en aktör som ville ha ett samarbete, vilket jag alltid är öppen för. Just nu visade sig aktören endast ha casinosajter och det är inget som jag anser vara relevant här. Dessutom ser vi tillräckligt av sådan reklam på andra ställen, eller hur?

Jag kommer inte heller ha reklam för att låna pengar, för plastikoperationer eller bantningsmedel. Gällande det sistnämnda kan någon av de annonsörer jag samarbetar med ha även det i sitt sortiment, men det är andra delar av deras sortiment som jag kommer att lyfta.

Hoppas att ni tycker detta är ett bra resonemang. Jag kör på sunt förnuft helt enkelt.

Ha nu en underbar fortsatt dag och ta hand om er där ute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *