Pauser och återhämtning

Att prioritera hälsa och må gott för att kunna prestera

Idag är det dags för avslappnande NBE-massage igen, vilket är sorgligt välbehövligt. Jag kommer säkert att somna denna gång med, troligen snarka också. Det gör inget.

Att passa tider på fritiden

Jag har varit väldigt dålig på att ta regelbunden massage. Eftersom jag är lyckligt lottad att klara av att arbeta, så är inte pengar orsaken (man behöver ju för övrigt inte gå hur ofta som helst, men det kan vara bra att gå hyfsat regelbundet om man som jag är jättespänd). Det är mest att jag dels har svårt för bokade tider på fritiden, det stressar mig. Det är också det som gör att jag inte pallar att gå på yoga – jag måste passa en tid. Men samtidigt kan ju dessa avsatta tider ge väldigt mycket positivt. Svår avvägning.

Sedan så har jag helt enkelt tyckt att det varit jobbigt att ta tag i själva bokningen. Tack och lov kan man numera sköta hela den biten online. Istället för att traska iväg eller ringa. Allt som går att göra på nätet gör jag på nätet!

Om mindre än en månad fyller jag år. Jag har bokat in en superytlig present redan på lördag. Ni vet när det var modernt med smala ögonbryn och man plockade till förbannelse? De växer ju inte ut igen som bekant. Jag målar dem varje dag eftersom de dessutom blivit glesare (liksom övrigt hår, utom på ställen där man inte vill ha det då förstås).

På lördag låter jag tatuera eländet så jag slipper bry mig, åtminstone några år framöver. Det kan få regna och snöa utan att brynen liksom…flyter iväg. Det kanske låter lite larvigt, men jag ser sjukt mycket fram emot detta.

Hälsa en förutsättning för prestation

Det är min present till mig själv. Den delen som sker på ytan. Den andra är kostnadsfri och som jag skrev ovan att ta pauser och inte låta hela dagen skena iväg med en hjärna som jonglerar med 2000 bollar. Jag har mycket på jobbet och tillträder en ny roll från oktober, men det betyder inte att jag ska stressa mer. Snarare tvärtom, för att hantera ansvaret är det en förutsättning att ta hand om sig själv. Man behöver prioritera hälsan för att sedan kunna prioritera prestation!

Jag är galet uppe i varv för närvarande. Nu på morgonen vaknade jag 45 minuter innan larmet. Jag hade en jobbig dröm och blev snabbt helt klarvaken.

Så att…dags att komma ner och andas. Ta pauser och tänka till, fokusera på mig själv. På var jag är och på vad känner just i den stunden. På vad jag behöver just då. Ibland räcker det med ett par minuter, på toa om det skulle vara så att man inte får vara ifred någon annanstans. Hett tips! 🙂

Jag skrev ju tidigare om höstens nystart som innebär att ta hand om hälsan. Men att gå på behandlingar och dricka nyttiga ingefärashots för x antal kronor gör ingen nytta om man resten av tiden ignorerar behov och återhämtning. Allt måste hänga ihop!