Läkarbesök i mobilen

Saker jag älskar med mobiltelefon och appar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för MEDS

Vad vi än tycker om den nya tekniken och besattheten av att titta i mobilen hela tiden, så finns det också väldigt många fördelar. Livet blir VÄLDIGT mycket enklare!

När små saker känns som stora projekt

Jag har sedan i våras dragits med en urinvägsinfektion som jag inte pallat söka vård för. Ja, jag vet – inte bra. Kan sluta med njurbäckeninflammation och så vidare. Men det slutade göra ont efter ett tag, vilket gjorde att det gick att leva med. Dessutom kändes det bara som ett jätteprojekt att boka tid, avsätta tid och pallra sig till vårdcentralen. Jag har varit så trött i hjärnan att jag bara sorterade bort det från den absoluta priolistan.

Sedan laddade jag ned appen KRY som jag hade hört talas om. Väntade ett par månader till för att…ja, liksom orka använda? Ni andra utmattade vet vad jag menar, antar jag.

Nu försöker jag verkligen ta tag i saker och framför allt hälsan. Dags att använda den där appen alltså. Jag var ju ändå lite sen, då många andra redan använt sådana här i flera år. Så igår eftermiddag bokade jag tid. Det kostade 250 kr precis som ett vanligt läkarbesök. Efter fem minuter ringde en läkare upp. Två minuters videosamtal senare hade jag ett recept på apoteket. Och jag undrade: Varför väntade jag så länge? Det var ju hur enkelt som helst?

20 minuter max för läkarbesök och köp av medicin

Jag fick en känsla av att läkaren ville vara effektiv, de kanske har en viss tid som dessa videosamtal får ta. Så hon avrundade väldigt snabbt. Tio minuter senare fick jag ett meddelande att jag kunde hämta ut min medicin. De till och med länkade till en apotekssajt, även om jag valde ett annat apotek. Så jag gick inte ens ut för att hämta ut receptet, utan loggade in med Bank-ID och köpte min medicin online.

Så läkarbesök och hämta ut recept tog alltså sammanlagt kanske 20 minuter. Jag behövde inte gå utanför dörren liksom. Idag kommer nog min medicin till brevlådan. 

Så – man måste bara älska smartphones trots allt. De behöver inte bara orsaka stress, utan kan reducera stress också. Särskilt när man har utmattningssyndrom och bara inte pallar ärenden eller vara ute bland folk.