Nyttig frukost

Hälsosam på ett mer avslappnat sätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Denna vecka har min lust att träna varit obefintlig och i helgen kommer mina föräldrar till stan, så då kommer jag inte heller att lägga tid på träning. Numera gör det mig inte så mycket. Hade det varit för…tja, fem år sedan. Då hade det känts som om hela min värld skakats om lite grann. Att kroppen bara skulle förfalla totalt. Numera vet jag att det inte är så, möjligen känns min skeva rygg lite extra skev när jag inte styr upp den med träning.

Att vara hälsosam kan vara att vila när man behöver och inte tvinga sig till saker. Däremot är jag ganska mån om vad jag stoppar i mig, det tycker jag är nästan viktigare än att träna. Dagens frukost är dels det ni ser på bilden ovan. Shoten provade jag för första gången, den var god men ganska spicy 🙂 

Glutenfri frukost med müsli

I kvargen hällde jag min egen müsli. Det varierar lite grann vad den innehåller, men eftersom jag är glutenintolerant så är den så klart glutenfri. Den är även sockerfri. 

Just nu innehåller min hemblandade müsli följande:

  • Hirsflingor
  • Krossade chiafrön
  • Pumpafrön
  • Kokoschips
  • Mandlar
  • Smaksättning: Kanel, kardemumma och lite sötningsmedel

Denna blandning gillar jag riktigt mycket och de hela mandlarna gör att det blir extra ”tuggigt”.

På helgerna äter jag oftast glutenfria pannkakor till frukost. Jag tycker nog att frukost är det godaste målet på dagen!

Jag har omvärderat träning och hälsa

Senaste åren har jag omvärderat det här med hälsa, träning och kost. Jag kan inte se något hälsosamt i att tvinga sig att träna även när man inte har lust, så som jag gjorde förr. Jag vet numera att det bara skadar mer än det gör nytta. Det har det i alla fall gjort med mig.

Det är väl det goda som följer på en utmattning – man lär sig vad man VERKLIGEN mår bra av.

Ha nu en trevlig helg och ta hand om er där ute!