Götaplatsen

Mental återhämtning får vara värt fysisk trötthet

Det är en lång väg att vandra när man får återfall i utmattning. Efter denna helg är jag ganska fysiskt trött av mycket promenerande och brist på mina vanliga powernaps, men  jag har i alla fall laddat batterierna mentalt.

Kanske ni kan lista ut av toppbilden var jag har varit? 🙂 Jag och syrran hade lite kvalitetstid i Göteborg, vilket är perfekt. Lagom långt att åka och därmed lagom stort projekt. Jag är visserligen där varje vecka men då hinner jag bara åka spårvagn och jobba. Nu passade jag på att ta en extra hotellnatt då jag ändå skulle in till huvudkontoret på måndagen.

Välgörande att inte ha en massa planerat

Ingen av oss hade några särskilda planer på en massa saker vi ville göra, utan vi ville bara slappa och handla lite vårkläder. Göra det som känns bra för stunden. Det är så viktigt och så skönt att inte ha en massa uppstyrt utan bara vara. Det är inte ofta man har det så numera.

Jag hatar att shoppa kläder, är urkass på det och på att se vad som passar mig. Beslutsförmågan är ju inte heller på topp när man är utmattad.Så det passar utmärkt att det finns en butik där man får superbra service och hjälp att matcha ihop plagg. Rekommenderar Alamé varmt! Snygga kläder också så klart 🙂 Underbart att bara bli omhändertagen och slippa tänka så mycket själv.

Både nyttigheter och mindre nyttigt

Tack vare att syrran ville köra den hälsosamma stilen så har helgen bjudit på god och nyttig mat också. Mycket färskpressade juicer (men fan vad dyrt det är att dricka juice ute!) och faktiskt lite vegetarisk mat på ett underbart ställe som heter Happy Kitchen. Gott och fräscht! Jag har mycket cravings efter frukt och grönt jjust nu, kanske för att jag varit både stressaf och sjuk.

Sedan är det ju så himla gott också!

Det har inte bara varit hälsohelg utan det slank dessutom ned lite whisky och lite vin. Också gott 🙂

Men nu är jag faktiskt inte särskilt sugen på alkohol utan är mer taggad att få i mig saker som stärker kroppen. Har ni märkt att ni blir sugna på olika saker i olika perioder, som att kroppen vill tala om att den behöver något?

Söndagskvällen tillbringades med egentid på hotellrummet och pyssla med sådant som ansiktsmask och färgning av ögonbryn.

Tröttheten efter mycket aktivitet

Nöjd med helgen alltså, dock väldigt trött nu som sagt. Skulle behöva sova, men priset för att ha råd med sådana här utsvävningar är att jag jobbar heltid. Har ju hittills vägrat vara sjukskriven då jag helst inte vill ha med Försäkringskassan att göra. Särskilt inte för utmattningssyndrom. Denna vecka måste jag sköta både sömn, medveten närvaro och att strukturera upp dagarna för att alls fungera. Hjärnan är totalt snömos…