Avslappnad påsk

Slipp hjärnstress genom att förenkla livet

Hoppas ni har en skön och avkopplande påskhelg!

Själv har jag nu varit förkyld i cirka en vecka, Jag är inte van att vara sjuk och speciellt inte så här länge.

Med facit i hand borde jag kanske inte bitit ihop och jobbat, men jag kände mig ju arbetsför även om halsen var paj.

Utforskar sätt att förenkla

Det blir en väldigt stilla påsk i alla fall, med värmefilt, ljudbok, film, varm choklad och dylikt. I skrivande stund mumsar jag på en äggmacka (är det påsk så är det). i övrigt pysslar jag vid datorn, bland annat testar jag verktyg som kopplar ihop onlinetjänster så att mitt jobb, som handlar mycket om att hålla sig uppdaterad, skriva artiklar samt vara aktiv på sociala medier, ska bli smidigare och mer automatiserat. Lovar att återkomma om det.

Ett måste att skala bort måsten

Jag har ju nämnt tidigare att det enda måste vi utmattade har är att skala bort måsten för att hantera livet utan att bli sjuka igen. Jag tror det är jätteviktigt att tänka om och göra stora förändringar. Att skapa en struktur som gör att man slipper ha allt i huvudet hela tiden.

Om du testar att släppa på allt man ”ska” och på hur andra sköter sitt TILL SYNES perfekta liv. Vad kan du göra för att frigöra tid eller kapa energikrävande moment hemma och på jobbet (om du jobbar)?

Onlinetjänster som gör livet lite lättare

Vilka verktyg kan du använda för att ha koll och ändå slippa komma ihåg allt? Finns det smidiga sätt att hantera listor, anteckningar och skapa påminnelser?

Jag kan rekommendera Trello och Evernote. Bägge finns som mobilappar och du har även tillägg för Gppgle Chrome om du vill kunna lähha in intressanta sidor från webben eller mail.

Det finns säkert både positivt och negativt med internet men nog har det förenklat livet rejält 🙂

Ha en fin påskafton!