Ro i själen med utrensning

Utrensning och förenkling för att få ro i själen

Alltså inte sådan där fysisk utrensning som man ska bli smalare och friskare av enligt reklamen 🙂 Utan det handlar dels om att styra upp alla dagliga intryck och vanor. Fortsätta strukturera upp så att jag får ett enklare liv, både på jobbet och privat.

Verktyg som förenklar på jobbet

På jobbet använder jag Trello hela tiden, vilket är ett underbart verktyg att styra upp sina göromål med, lägga in länkar, filer och mail man ska följa upp.

På sistone har jag även börjat planera in block i Trello, har listor för måndag-fredag där ett kort är ett block som består av en arbetsuppgift.

Jag kommer dessutom skapa lite fler mappar för jobbmailen och skapa regler så att vissa mail alltid hamnar i en viss mapp direkt.

Eftersom jag måste hålla mig uppdaterad om en massa ämnen så använder jag bland annat Google Alerts som bevalar ämnen åt mig och skickar mail när något nytt dyker upp på nätet. Smidigt!

Sociala medier och stress

Jag avföljde en massa folk på Facebook igår. Är fortfarande vän med dem men mitt flöde är för stökigt och jag behöver ta bort allt som inte ger mig något. Tidigare har jag avföljt folk (eller tagit bort som vän) som lägger upp extremt mycket så att de tar upp flödet, eller som delar främlingsfientliga och andra negativa saker. Eller bara en jävla massa hundbilder 😉

Jag viol använda Facebook men det känns som jag missar en massa för att det är för mycket i flödet och jag hinner/orkar inte hänga där och scrolla hur mycket som helst. Jag behöver begränsa användandet av sociala medier för jag blir stressad av för mycket. Orkar och hinner inte bevaka allt eller besvara hur mycket som helst. Dessutom  jobbar jag med sociala medier och prio ligger liksom på att sköta det i första hand.

Ut med det som inte ger något längre

Vi styrde även upp garderoberna i helgen, köpte fler trådbackar och sorterade upp samtidigt som vi utnyttjar utrymmet bättre. Lägenheten har inte hur mycket utrymme som helst och det blev även en del plagg som fick gå till de sälla jaktmarkerna.

Jag blir så lugn av att rensa bort saker på alla möjliga nivåer. Med åldern inser man också att man inte behöver hålla fast vid det som inte ger något. Nu när jag haft återfall i utmattningen för femtioelfte gången är jag extra motiverad att förenkla. Jag har en slags ilska inom mig som jag inte kan förklara riktigt, men det handlar om att livet är för kort för sådant som tar energi på fel sätt.