Vårtrötthet

Vårtrötthet – när man har vårkänslor men inte orkar njuta

Jag skriver det här för att det kanske finns fler som inte tycker den här årstiden är enbart ett enda lyckorus då man skuttar fram pigg som en lärka. Utan istället blir trött på våren.

Det låter konstigt eller hur? Man ska ju vara så jävla glad hela tiden, att det blir ljusare och varmare. Passa på att vara ute och så vidare. Och visst är det skönt med ljus och värme, absolut.

Men kanske är alla krav på total lycka och massa aktiviteter  i sig en del av problemet? Eller att de bara späder på.  Jag vet inte.Jag vet bara att jag blir trött. Riktigt trött. Tänker ”åh, jag borde ta en promenad när det är så fint ute” men vill helst bara sova.

Man känner sig tråkig och onormal.

Pollenallergi och ställa om klockan till sommartid

Förr led jag mycket av pollenallergi på våren, men det har nästan släppt senaste åren. Jag känner av det lite grann bara och kanske bidrar det till tröttheten, att immunsystemet får jobba lite extra. Sedan påverkar ljuset både positivt och negativt vad jag förstått.

Nu blir allt mest bara…jobbigt. Trött och deppig samtidigt som jag blir stressad och allmänt sårbar. Hälsan och allmäntillståndet är så där. Magen ballar ur. I morgon är det dessutom sommartid, vi ställer alltså fram klockan en timme. Som om man inte har tillräckligt ont om tid ändå. Det är då den stora tröttheten drar igång.

Förra våren gick det ju rejält utför och hela sommaren var jag ett vrak. Det var efter det jag tog tag i mitt utmattningssyndrom. Så på sätt och vis är jag glad att jag mådde så dåligt, för det ledde till en förändring.

Återhämtning viktigare än att pressa sig till att vara ”normal”

I år kommer jag vara smart. Jag vet ju nu att jag är känslig på våren. Istället för att bli överambitiös och göra sådant som att ”nu ska jag komma igång med löpning” osv, så gör jag det jag känner för och tar hand om mig extra mycket. Magkatarren är redan på plats så jag måste ta Omeprazol och tänka extra mycket på vad och hur jag äter.

Eftersom jag är inne i ett återfall i utmattningen så har jag fått börja om lite med vila, avslappning och annat som ingår i min plan.

Men som sagt – i år ska jag vara smartare. Du som inte heller tycker våren är enbart underbar, var snäll mot dig du med. Alla är inte på topp den här årstiden och det är helt okej. Vi är nog fler som är vårtrötta. Om några månader är det höst och då brukar det kännas bättre 🙂