Varningstecken utmattning

Hur vet man att man är på väg att bli utmattad?

Jag vet att jag är asdålig att uppdatera här denna höst. Jag har faktiskt inte orkat riktigt, är ur balans efter en längre tid av för mycket stress. Jag vet att den här bloggen heter ”Aldrig mer utmattad” men nu är jag nog nära att bli det, eller är det i viss mån.

Dock orkar jag inte skriva om det just nu utan tänkte dela med mig av ett lästips! Ett till från Underbara Clara – men hon skriver ju så kloka saker. Nedan inlägg handlar om att många undrar hur man vet om man är på väg att bli utmattad. Vilket egentligen är hyfsat enkelt: Har man under en tid inte mått bra så finns det ju varningstecken man behöver ta på allvar.

Jag har ju varit inne på det tidigare, en del anser att man borde kunna se varningste4ckan men samtidigt är det ju inte direkt några konkreta varningsskyltar som kommer upp.

Hur tänker ni kring det här?

Själv är jag en mästare på att hitta andra möjliga orsaker och så fortsätter jag kötta på för att jag inte vill erkänna att jag är för stressad. Eller skäms för att jag inte ”pallar trycket”. Fast jag borde veta bättre? Jag skulle ju aldrig tänka så om någon annan, då anser jag att de ska ta sig själva och sitt mående på allvar. Men mig själv är det skillnad med minsann? Så skevt.

https://underbaraclaras.se/2021/10/23/om-det-kanns-bra-sa-ar-det-formodligen-bra/