Utmattning och håravfall

Håravfall och mina åtgärder – status

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Jag skrev ju lite om mitt håravfall i ett tidigare inlägg. Då inledde jag ju operation ”sluta tappa så mycket hår”.

Kort sammanfattat så började jag tappa ovanligt mycket hår 2011. Det var ett jävla skitår rent ut sagt. I december 2010 gjorde jag min sista fitnesstävling som föregicks av en lång diet och sjuka mängder träning. Jag var redan i dåligt skick när jag påbörjade den för övrigt. 2011 mådde jag enormt dåligt och var väldigt vilse, dessutom drabbades en familjemedlem av hjärtinfarkt plus att jag blev sjuk i bihåle- och öroninflammation samtidigt.

Tappar mycket hår – tecken på obalans

Sedan planade väl håravfallet ut en smula, men jag har kanske halva mitt hår kvar. Hårbotten har under många år nu varit katastrof. Jag tröttnade och ville ge hårsäckarna förutsättningar att börja växa bättre och att få mindre tendens att gå in i viloläge. Dessutom är ju ökat håravfall tecken på att något inte är riktigt bra och jag är ju mån om min hälsa.

Så vad har hänt efter det?

Jag kanske inte har löst alla delarna av mitt ”sluta tappa så mycket hår-projekt” helt perfekt sedan senaste inlägget. Stressen är ju kvar och den spelar antagligen en jättestor roll. Dock har jag tagit tag i yogan nu, bara enkla övningar som inte känns så krävande men är SÅ sköna för kroppen!

Jag har inte jättefrekvent smörjt hårbotten med oljorna innan tvätt, men jag har skött om hårbotten med schampo och balsam som ska lugna irriterad hårbotten och den har blivit MYCKET bättre. Kör även peeling i hårbotten en gång i månaden.

Så hårbotten känns mycket trevligare och jag tycker att det faller av lite mindre hår i duschen. Sen är ju mitt hår långt, mörkt och med grova strån, så de syns ganska rejält när de ligger och skräpar på golvet 😛

Tillskott och vitaminer mot håravfall

Tror att den största påverkan kommer inifrån, så förutom att ovan nämnd stress ska bekämpas, så har jag nu ätit extra tillskott för håret i ett par månader och det tänker jag fortsätta med. Jag äter just nu Beautiful Hair från Great Earth. I ett paket jag ska hämta ut inom kort finns även MSM från samma märke, se även båda i bilden nedan.

Innan jag kan utvärdera mina metoder mot håravfall, så får jag nog hålla på minst 2 månader till. Sådana här processer är långa och jag behöver få ned stressen i kroppen ännu mer dessutom.

Du som läser detta, har du tappat extra mycket hår i samband med stress? Fick du ordning på det och vad gjorde du i så fall?