Rensa ut och förenkla livet

Städa ut för ett enklare liv del 2

Många av oss startade ju 2020 supertaggade – nytt decennium när allt skulle bli mycket bättre osv. Det blev ju så där…

Hur som haver, jag påbörjade något som skulle bli en serie om städning 2020 men som ju då kom av sig lite. MEN, för ett tag sedan blev det lite städning av minsann!

8 förvaringslådor blev 2

Det började med att vi möblerade om hemma och kastade ut en hylla som fungerat som förvaring. Det som förvarats var mestadels sådant man sparat för att man inte orkat ta ställning till om det var ”bra att ha” eller inte. Den mesta skiten stod jag för. Så jag tvingades göra en rejäl utrensning.

Vi kan säga så här: Av 8 förvaringslådor blev det till slut bara 2 kvar. Några av er kanske känner igen känslan av befrielse i ett sådant läge. Det är som att en tyngd fallit från axlarna när man kastat ut onödiga saker och liksom fått mer överblick av sina ägodelar? Det känns som att livet blivit en smula enklare och man har fått lite mer kontroll. När man har för mycket saker så känns det som att sakerna äger mig och inte jag dem.

Rensa och organisera och appar

Efter detta fick jag lite feeling och gav mig på den digitala världen. Nu tänker kanske många spontant det där med digital detox och sociala medier, men sådant sker spontant för mig numera. Jag känner snabbt när orken för sådant tar slut och då blir det liksom en automatisk detox 😀

Dels gav jag mig på apparna i mobilen, gjorde en inventering av vilka jag faktiskt använder och inte. Jag tycker ju det är så kul att testa olika digitala tjänster och appar, men ibland kan man samla på sig lite många 😉 Så det blev dels en inventering och utrensning, men jag lade också in dem i mappar. Om du är osäker på hur man gör – kolla dessa instruktioner för hur du organiserar appar i din iPhone respektive Samsung. Det verkar funka på liknande sätt oavsett vilken typ av mobil man har.

Jag har lagt de jag använder mest på första sidan/skärmen och övriga på andra sidan/skärmen. Förut hade jag tre sidor att swipa mellan men efter att ha tagit bort några appar samt kategoriserat en hel del i mappar, har jag nu bara två. Det räcker bra tycker jag 😉

Rensa e-posten

Jag gav mig även på min privata e-post. Där fanns det lite att bita i kan man säga… När man aldrig raderar utan låter det samlas på hög, även reklammail och nyhetsbrev. Det blev en storstädning, sökte fram större mängder mail på samma sökord (typ företagsnamnet) och massraderade. Avprenumererade några. Jag har även satt upp regler för hur vissamail ska kategoriseras direkt. Har du också Gmail, så finns tips för e-postregler här.

Så vad ska man ge sig på härnäst då? Jag hade lite tankar på att rensa och fixa grejer i jobbdatorn nu kommande veckan innan semestern. Men vi får se vad som hinns med pga lite andra akuta ”måste lösa innan semestern-grejer” som dykt upp.

Jag kommer i alla fall rensa garderoben under semestern, det gör jag hyfsat ofta. Så fort jag köper något nytt så försöker jag rensa ut något gammalt. Man har ju inte hur mycket plats som helst.

Apropå det så älskar jag bloggen Minimalisterna. Där finns det en del inspiration för oss utmattade kan jag säga. Tips för ett enklare liv och en vardag där man har mer…tja, översikt. Se exemplavis inlägget nedan: