Avicii död

Avicii bara en av många som blir sjuka av orimliga krav

Dagarna rullar på snabbt nu, ovanligt mycket på jobbet och jag försöker ha lite balans för att orka med. Hur det går? Helt ok ändå.

Det är mer än vad man kan säga om Avicii som dog för snart en vecka sedan. Har jag inte tid att blogga så vill jag åtminstone lyfta detta. Han var för övrigt en av väldigt få artister som hade den ena bra låten efter den andra. När många andra bara har en eller högst två riktigt bra.

Det har ännu inte offentliggjorts någon dödsorsak, men oavsett vad har det verkligen dragit igång samtal om utmattning och psykisk ohälsa.

För Tim Bergling som han hette är bara en av många.  Vi som brinner för något så mycket att vi till slut brinner upp. Som inte blir lyssnade på när det till slut blivit ohållbart.

Jag ska väl också se den där dokumentären som alla pratar om, det har bara inte funnits ork eller tid. Har dock läst några av alla artiklar som skrivits om hur han mådde och hur han utnyttjades. Så fruktansvärt sorgligt.

Han vill helst ställa in alla DJ-spelningar, men hans bokare och manager verkar bara ösa på. Entouraget av anställda och vänner som är ekonomiskt beroende av varumärket Aviciis framgång växer sig allt större.

I en sekvens av dokumentären korsklipps det mellan Tim Berglings ord om stressen och managern Arash ”Ash” Pournouri.

– Jag har sagt till dem att jag inte kommer kunna spela längre. Jag har sagt typ ”jag kommer att dö”, säger Bergling.

Källa: Avicii levde i en värld som var fullständigt ohållbar | ETC

En av Sveriges största musikexporter väljer plötsligt att sluta – vid 27 års ålder. Musikvärlden undrar och fansen är chockade. Vi följer Tim Berglings fantastiska resa som artisten Avicii. Från de första stapplande mixarna, till världshits och spelningar med Madonna. Men framgången har ett pris och kostnaden blir till slut ohanterbar för Tim Bergling, som i detta närgångna porträtt ger sin bild av hur han kände och upplevde karriärens uppgångar och fall.

Dokumentären Avicii: True Stories | SVT Play

28 år! Så fruktansvärt tragiskt.

Sista inlägget på Instagram:

https://www.instagram.com/p/BhKTiI3lx7d/