Försäkringskassans direktör får sparken

Pinsamt och desperat att kicka Försäkringskassans generaldirektör

Nu har jag fyra dagars ledigt i och med klämdagen på måndag. Skönt! Lite overkligt när tempot varit högt ett tag.

Jag har ju aldrig varit sjukskriven för min utmattning. Har liksom aldrig kraschat så där ordentligt. Det har varit en lång och utdragen process istället. När jag äntligen sökte hjälp frågade läkaren om sjukskrivning men jag ville inte. Ville inte ha med Försäkringskassan att göra.

När hela tillvaron hänger på Försäkringskassans beslut

Men alla har ju inte det valet, utan måste lägga sitt liv och försörjning i deras händer. Jag kan ändå leva mig in i vilken stress det innebär och vilken total katastrof det är att bli utan inkomst. Särskilt när man redan är under isen!

Därför tycker jag det är åt helvete att när sjuktalen ökar lavinartat så skiter man i orsaken och tror istället att det kommer att hjälpa att neka de sjuka sjukpenning. För då sänks ju sjuktalen i statistiken och det ser bra ut utåt. En treåring fattar hur idiotiskt det är. Och respektlöst mot väljarna.

När kritiken växer och det visar sig att denna strategi inte funkar helt klockrent, vad gör man? När det dessutom är valår och viktigare än någonsin att det ska ”se bra ut”? Jo, man kickar generaldirektören som bara utfört det uppdrag hon fått av regeringen. Ska man skratta eller gråta?

Socialdemokraterna kommer då inte att få min röst i år, det är en sak som är säker. Ryggradslösa kräk som vänder kappan efter vinden. Jag och många andra har genomskådat er.

Bloggen Livets bilder har skrivit ett riktigt bra inlägg om veckans ”snilledrag” av Annika Strandhäll och hennes kompisar. Gå in och läs nedan!

Var lämnar det oss? Vi som numera helt obegripligt står utan sjukpenning trots en svårt begränsad vardag utan möjligheter att arbeta och göra rätt för oss. Vilken grupp tillhör vi? Är vi parasiter? Människor som försöker lura till oss en ersättning vi inte har rätt till? Som behöver en spark i baken och incitament för att vi ska skärpa till oss? Förstörare av samhällskontraktet?

Källa: Regeringens ”doer” har gjort tillräckligt – Livets bilder…