Hjärnans dag Hjärnfonden

Hjärnans Dag lyfte stress och utmattningssyndrom

I veckan anordnade Hjärnfonden den årliga Hjärnans dag. Ett av fondens fokusområden är stressrelaterad psykisk ohälsa. Man lyfter både människors berättelser och den senaste forskningen på området.

Utmattning är en allvarlig och konkret sjukdom

Det är otroligt viktigt att alla får mer  kunskap om det här. Inte bara för att det är ett gigantiskt folkhälsoproblem och kostar pengar. Det är också viktigt för alla oss drabbade att bli bekräftade. Med det menar jag att det fortfarande är lätt att vifta bort sjukdomen och varningstecknen. Vi måste påminnas om att det är en påtaglig verklig diagnos som ger konkreta skador på hjärnan. Det finns troligen fortfarande många där ute som tror att utmattningssyndrom är något ”hittepå” för att slippa jobba (!?!). Men det handlar inte bara om att man blir ”trött och deppig”. Klart som fan att man blir deppig och ledsen av att vara helt dränerad och ha en hjärna som strejkar! Men det är MYCKET mer än så och den här forskningen är otroligt viktig!

Sajten sunt arbetsliv har skrivit om några vanliga myter samt hur hjärnan påverkas vid utmattning

Läs även Hjärnfondens sida om hur diagnosen utmattningssyndrom ställs

Hjärnans dag är en årligt återkommande kunskapsdag som Hjärnfonden har anordnat sedan år 2006. Hjärnans dag lockar varje år en stor och engagerad publik och är mycket omtyckt. På Hjärnans dag samlar vi några av Sveriges främsta hjärnforskare och sakkunniga som genom föreläsningar och panelsamtal berättar om den senaste hjärnforskningen och ger kunskap och hopp […]

Källa: Hjärnans Dag | Hjärnfonden