Nyårsdagen 2020

Årets första dag – promenad och tacos

20-talets första dag till och med! Jag vaknade strax innan 11 (somnade inte förrän efter 02 i natt) och var kanske inte pigg som en lärka men heller inte bakis som så många andra denna dag. Vi tog det lugnt med alkoholen igår, jag för min del måste vara väldigt försiktig då mina antidepressiva (Sertralin) gör att jag tål sprit MYCKET sämre.

Nyårsdagens motion

Det var ändå väldigt skönt att lalla omkring i mysbyxor ett par timmar och äta frukost i lugn och ro. Sedan blev det faktiskt en tur till Stadsparken där vi promenerade. Det är ganska många backar där och sambon klagade lite, men ibland vill man få ta i lite även när man promenerar 😉 Skönt med frisk luft också!

Tacos på enklast möjliga vis

Då det fanns både tacosås och bröd kvar sedan igår, köpte jag köttfärs och gjorde en repris. Vi är ganska lat när vi gör tacos och pallar inte heller ha en massa grönsaker som ramlar omkring. Det är ju grönsaker i såsen eller hur? 😉 Gräddfil, ost och sånt klet är inte heller några favoriter. Simple & clean taco kanske man kan kalla det…

I morgon ska jag börja jobba igen. Det känns som evigheter sedan och jag har verkligen inte tänkt på jobbet alls under ledigheten, så jag kommer vara grymt ringrostig. Tur att det bara är två dagar, sedan kommer ju helgen och en röd dag på måndag.

Nyårslöften 2020?

Jag tycker, även om många förlöjligar nyårslöften, att det är en rätt trevlig tradition. Åtminstone om man håller det på en rimlig nivå och för sin egen skull, inte för att det exempelvis ska se bra ut i någon annans ögon.

Med tanke på hur jag mådde strax innan jul så kommer jag vara extra uppmärksam på spänningsnivå och hälsa. Funkar inte hälsan så funkar inget annat heller, så är det bara.

I övrigt kommer jag fortsätta jobba på självkänslan, att inte låta mig påverkas så mycket av andra och inte jämföra mig så mycket med andra. Lättare sagt än gjort, men superviktigt för hälsan det med. Tror det kan vara förebyggande mot bakslag i utmattning, då min stress ofta har med självkänsla att göra.

Har du några typer av löften eller föresatser inför detta år?