Vila hjärnan från prestation

Vila hjärnan mitt i vardagstempot

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bookbeat

Nu är hösten här och allt ska igång ungefär samtidigt. Jag gillar ju hösten som ni vet, även om jag inte är lika taggad denna annorlunda höst.

Har dock börjat vara på kontoret lite mer, även i Göteborg (tack och lov för munskydd!). Det gör faktiskt gott att få vara bland folk och vara i ett socialt sammanhang. Det blir stor skillnad på humör och livsgnista. Hor stort behov jag än har av egentid så känns det extra mycket nu att det behövs andra människor för att må bra också.

Stressen får allt att sluta funka

Mitt jobb innebär en del kundansvar och koordinerande åt alla håll. Hjärnan får jobba rätt hårt, så kan vi ju säga. Plus att jag väldigt lätt spänner mig. För någon vecka sedan var jag så pass ur balans att jag inte kunde träna. Vikter som jag klarat tidigare var helt omöjliga. Det har hänt tidigare när jag varit stressad. Det känns som att nervsystemet bara lägger ned. Sedan blev magen lite körig, som den ofta blir under sådana perioder och så blev även sömnen lidande. Efter ett samtal på jobbet nu i veckan känns det dock lite bättre.

Hjärnvila och skingra tankar med böcker

Böcker är det absolut bästa för mig att fokusera tankarna på något annat än det som annars snurrar i hjärnan. Jag behöver väl helt enkelt gå in i någon annans värld. Ljudböcker får mig att lättare somna, eftersom de skingrar tankarna. Här nedanför är några bra exempel på vad jag avverkat senaste tiden, plus den jag håller på med just nu.

Allt som var mitt | Cissi Wallin

Besökaren | Dag Öhrlund (och alla andra i serien om Evert Truut)

Styckerskan från Lilla Burma | Håkan Nesser (och alla andra i serien om kommissarie Barbarotti)

Hemmets trygga vrå | Cara Hunter

Det bästa denna höst måste dock vara nya boken ”Spegelmannen” av Lars Kepler – men huuur ska man orka vänta ända till vecka 43?

Vad gillar ni för böcker? Eller hur gör ni för att skingra tankarna?