Superwoman blir utmattad

Sluta utplåna er själva, kvinnor

Så satt vi där igen, ett gäng kvinnor som blivit så utmattade att vi måste gå i samtalsbehandling på vårdcentralen och lära oss att boka in återhämtning i vardagen.

Det är inte alls så att det är en grupp enbart för kvinnor. Det är bara det att det inte är några män som kommer dit. De kanske inte blir utmattade i lika hög grad? Vilket i och för sig statistiken visar.

Män kanske inte söker hjälp lika ofta. Särskilt inte att sitta i grupp och prata om det för då är man ”omanlig”. Vad vet jag? Män har också en jävla massa måsten.

Kvinnors dåliga självkänsla

Men nu pratar vi om kvinnor en stund. Nästan uteslutande har alla de här kvinnorna låg självkänsla och ständigt dåligt samvete för att de känner sig otillräckliga på alla plan. De försöker vara ALLT samtidigt som de känner att de borde göra och vara ännu mer. Och så blir det stopp en dag.

Du behöver inte vara älskad av alla

Tänk om vi kan vända det till ilska istället och därmed få energi att bryta oss loss ur alla tröttsamma mönster. Allt överdrivet ansvar som vi egentligen inte borde behöva ha. Ta plats och inse att alla inte kan gilla en, ska dessutom vara på villkor att man utplånar sig själv så kan det ju vara liksom.

Tänkte att vi startar året med en kvinna som troligen varit utmattad en och annan gång, men inte ger upp: