Semester i Irland

Semestern 2023 snart slut

Jahapp, nyss gick jag på semester och på måndag är det dags att jobba igen. Jag känner väl ingen särskild ångest för det, tycker alltid att det är skönt att gå tillbaka till rutiner igen. Det är väl mest det där att man måste bli smart och anstränga hjärnan igen, haha 😀

Jag är väldigt nöjd med semestern i år. Inser att även om jag tycker det är stress runt att resa, packa etc, så mår jag bra av miljöombyte. I år har jag förutom Orsa även gett mig iväg till Irland! Min syster och hennes man bor där och det var en jättetrevlig tripp! Mycket sightseeing och miljöerna är helt magiska. Ett urval av bilderna finns nedan.

Miljöombyte och tankemönster

Jag tror att man ibland behöver göra något helt annat för att också byta kanal mentalt, eller hur man ska säga. Jag har efter min senaste utmattning varit deprimerad och hamnat i tjatiga negativa tankemönster. Hjärnan har trampat runt i samma gamla ullsockor om ni fattar. Då behöver man en time out och helst komma bort från sin vanliga miljö om det är möjligt. Är det inte möjligt så får man försöka hitta annat, bryta någon rutin och liknande. Vet av erfarenhet att väldigt små saker kan göra stor skillnad.

Orsa – promenader och rensa grejer

När jag åkte upp till Dalarna så var jag inställd på att mamma och hennes man behöver börja rensa ut sitt hus – de är jätteskröpliga och borde ha sökt lägenhet för längesedan, men börjat först nu. De har proppat huset fullt med saker och behöver all hjälp de kan få. Detta har stressat mig länge och nu var jag bara tvungen att få fart på allt. Det blev en hel del röjande och många vändor till sortergården. Kändes bra att kunna hjälpa till även om det var mycket kvar även när jag åkte. Jag tyckte inte att det var jobbigt och hann ju med en del slappande och promenader. Mysigt som vanligt!

Flygplan som fick vända och andra överraskningar

Flyget till och från Dublin är ett kapitel för sig – på vägen dit fick planet vända tillbaka till Arlanda (!) pga tekniska problem. Det positiva var ändå att de löste ett nytt plan nästan direkt, det hade jag inte trott. Av erfarenhet så brukar sådana projekt annars ta många timmar. Jag anlände till Irland några timmar för sent men det kunde ju ha varit mycket värre.

Flyget från Dublin gick bra. Men vid Arlanda åskade det, så vi hann nog precis landa innan flera andra plan fick problem. Sedan stod alla bagageband stilla pga att personalen inte får jobba när det åskar och blixtrar. Tiden tickade iväg och närmade sig den tidpunkt då min buss hemåt skulle gå. Jag hade bokat en senare buss som backup också (gillar att kunna känna mig lugn när jag reser även om vi blir sena), men ville helst med den första som gick direkt från Arlanda. Med en kvart kvar så startade äntligen bandet och började mata ut väskor. Så fort jag såg min så slet jag åt mig den och sprang. Svinjobbigt eftersom Arlanda är så stort och jag dessutom hade dragit på mig en litenförkylning. Var inte heller 100 procent säker på varifrån bussen skulle gå, men satsade på terminal 4 och det gick bra.

Bilder från promenader i Orsa:

Bilden nedan tog jag från flygplansfönstret under andra rundan mot Dublin 😉

Här kommer ett urval av bilder från Irland – vi höll till i södra Irland runt bl a Clonakilty, åkte runt Ring of Kerry och andra ställen längs havet.

Inför första roadtripen hamnade vi i en trafikstockning 😀