Visingsö som en annan värld

Semesterbilder 3: Smultronställe på hemmaplan

Vi turistar gärna på och runt hemmaplan, då ingen av oss är några resmänniskor. Vi gillar när det inte är ett så stort projekt, helt enkelt. Man gör lite lagom utflykter som man känner för.

Visingsö – som en annan värld

Nära till hands ligger ju då Gränna och framför allt att ta färjan över till Visingsö. Att komma till Visingsö är som att komma till en annan värld, en sagovärld nästan. Då menar jag förstås inte hamnen med dess kiosker och turistfällor, utan längre in på ön. Det finns en del gamla byggnader, gårdar och vikingagravar, men även ett litet samhälle med butik, vårdcentral och annat nödvändigt.

Häst och vagn!

Många cyklar runt ön, men jag kan varmt rekommendera att åka med remmalagsvagnarna. Det är häst och vagn, en ganska lång vagn där hyfsat många får plats på en mjuk dyna på vardera långsida av vagnen och där man sitter och dinglar med benen. Sedan går färden en bra bit in på ön, bort till den gamla Kumlaby kyrka där man tar en paus. Längs vägen berättar guiden om de olika historiska platser man passerar. Hela färden tar nästan en timme och det är väldigt rogivande att bara sitta där och ”go with the flow”.

Ganska nära hamnen tar man ju så klart en titt på ruinen av den gamla slottsruinen Visingsborg.

Nu blev detta inlägg nästan som en minituristguide och ett reklaminlägg, men då får det väl vara så 🙂 Detta är en väldigt rogivande plats om man vill ha det lite lugnt och mysigt, ett perfekt miljöombyte när man bor i ”Jönnet” och vädret tillåter.

Bildcred: Som vanligt har jag snott bilderna av sambon, då han är en mer avancerad fotograf 😉

Har du några smultronställen i närheten av där du bor?