Rosmarin för hårväxt, KSM-88

Rosmarin mot håravfall och annat gött

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Nu är det hälsa och förändring framåt som gäller. Det var det när jag startade den här webbplatsen i och för sig, men man halkar ju uppenbarligen av banan då och då eller hur man ska säga… Trots allt jag vet om stress och utmattning, så har jag bara låtit mitt mående gå utför under några år, som jag skrev i förra inlägget.

Utmattning kräver utveckling

Det som fick mig att sätta stopp var att jag började känna att inget är roligt längre och att livet bara går och jag orkar inte bry mig. Plus att jag under alldeles för lång tid inte känt mig utvilad, typ sovit bort helgerna och mått dåligt av att träna. Till slut kommer man till en punkt då man får nog och känner ”ska det vara så här”.

Det här låter kanske sjukt, men det bästa med detta är att jag måste förändra saker och utvecklas (igen). På jobbet, mitt mindset, självbild och min livsstil. Jag väljer att se det så i alla fall, jag har ju inte bränt in i väggen totalt även om jag var på god väg. Hade jag legat utslagen i sängen hade jag nog inte pallat se det positiva i detta. Lider så med alla som hamnar där!

Hårprodukter med rosmarin

Lite egenvård och självsnällhet är på sin plats alltså. Tidigare har jag ju skrivit om det håravfall jag drabbats av i samband med stress. När jag nyligen läste om rosmarin och dess egenskaper för hårväxt enligt en seriös studie, så surfade jag såklart genast in på Bodystore för att shoppa 😉

Min senaste beställning från Bodystore innehöll detta:

Jag behövde fylla på förrådet av KSM-66, alltså ashwagandha som är bra mot stress och för mental balans.

Och här har vi hela rosmaringänget: Schampo med rosmarin från Urtekram, ren rosmarinolja som man kan blanda med annan olja eller med aloe vera-gel. Detta kommer jag att gnugga in i ögonbrynen varje kväll eftersom även de glesat ut (mest pga överdriven plockning under 90-talet…). Slutligen har vi en slags spray för hårbotten innehållandes rosmarin, av märket Maria Åkerberg.

Jo, så att nu kommer man gå runt och lukta grillat lamm? 😀 Fast mest luktar det massageolja. Rosmarin är ju bra för cirkulationen så det är en vanlig ingrediens i just sådana oljor.

Som alltid åker det med lite snacks i beställningen, denna gång denna lilla sockerfria mjölkchoklad från NICKS. Mycket trevlig!