Ljudböcker för utmattning

Ljudböcker som avkoppling

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bookbeat

Har du liksom jag svårt att läsa böcker och längre texter? Har du testat ljudböcker i mobilen? Du kan lyssna under promenader, när du åker buss eller tåg, gör vardagssysslor, eller till och med på gymmet.

Jag lyssnade alltid på aggressiv musik förr när jag tränade, för att ha ett visst ”mood”. Nu när jag börjat omvärdera en massa saker (mer om träning och stress kommer i ett separat inlägg) är det ljudbok som gäller.

Ljudbok som mindfulness

Tycker du det är svårt att koncentrera sig? Då är detta ett ypperligt tillfälle att öva. För det är vad vi behöver, övning i att vara här och nu. Det är nödvändigt för att läka. Ljudböcker har blivit en form av mindfulness för mig, plus att jag får underhållning för själen samtidigt.

Appar för ljudböcker

Jag har nyligen laddat ned appen BookBeat. Förut använde jag Adlibris Letto och köpte böcker som jag laddade ned. Men med BookBeat har man ett abonnemang med månadsavgift, vilket blir mer kostnadseffektivt när man som jag avverkar böcker i rasande takt. Det beror helt enkelt på hur mycket man kommer att lyssna.

Testa om du känner att det kan vara något för dig och du har svårt med texter. Jag älskar det och det ger mig en massa glädje och avkoppling i vardagen. Ljudböcker är ju som att vara liten och någon läser sagor liksom 🙂

Ljudbocker-i-mobilen