Leva medvetet

Leva medvetet istället för på autopilot

Har du också haft perioder av att leva på autopilot och bara köra på i blindo? Känt att du tappat fotfästet och inte minst dig själv – vem du är och vad du vill? Då har jag hittat en artikel med intressanta verktyg.

Jag var taggad på att hålla fast vid det lilla lugn som jag hittade under semestern (ännu klyschigare, ja!) genom att vara medveten och inte låta mig dras med i den allmänna hetsen kring ditt och datt. Men jag har redan hunnit gå in i det och koppla på min autopilot. Inte känna efter utan bara dras med. Men alltså…inte igen för typ 150:e gången, jag vill inte!

Enda sättet att lyckas är att stanna upp och lugna sig så att man kan tänka klart igen. Medveten närvaro och lite yoga som grädde på moset – det vet jag av erfarenhet. Och det är verkligen inga konstiga eller komplicerade grejer. Det är bara det att man behöver lite inspo och påminnelser. Jag hittade en artikel som fick mig att backa bandet och tänka till igen.

water, sea, caribbean-1330252.jpg

”I den snabba värld vi lever i, fylld av stress, oro och ständiga distraktioner, blir det viktigt att upptäcka verktyg som kan vägleda oss tillbaka till en plats av balans, inre frid och självmedvetenhet. Lyckligtvis rymmer de uråldriga yogametoderna en skattkammare av tekniker och insikter som kan tillämpas för ett medvetet liv. Från yogaställningar som stärker kroppen till fridfull meditation som lugnar sinnet, från andningsövningar som ökar vitaliteten till etiska och livsstilsriktlinjer som formar våra handlingar, yogan utrustar oss med medel för att leva ett tillfredsställande, meningsfullt och medvetet liv.”

Yogans verktyg som hjälp

Som jag skrev i förra inlägget så finns det en hel del bra verktyg inom yoga som är hjälpsamma i vardagen. Genom att tillämpa en eller flera av yogaövningarna i artikeln jag länkar nedan i livet kan vi börja vår väg mot större inre frid, klarhet och syfte. Även om du är en total nybörjare som är nyfiken och vill må bättre..

Som de skriver i artikeln – det är en transformativ resa som kräver engagemang och uthållighet. Vilket all mental utveckling är, det är ju aldrig en quick fix. Men små förändringar räcker ofta som start. Börja smått genom att introducera en övning i taget. När var och en blir en vana, kan vi introducera gradvis fler övningar som vi vill testa tills de blir en integrerad del av vem vi är.

Kom ihåg:

  • att det inte finns något rätt eller fel sätt att närma sig dessa metoder
  • Varje steg är ett steg i rätt riktning
  • Omfamna processen
  • och ha tålamod med dig själv och din personliga tillväxt.

Läs om alla tips genom att klicka nedan!

13 yogiska verktyg

– för att leva medvetet